top of page

Concerttip | Glen Hansard - Koninklijk Circus, BrusselEindelijk krijgt Glen Hansard de looks die passen bij het geluid dat hij al ruim 20 jaar lang creëert. En dat bedoel ik op een zo positief mogelijke manier. Zijn er immers Ierse barden die Ierser of barder klinken dan Hansard? Ik moet ze in elk geval nog tegenkomen.

Natuurlijk kende ik The Frames, hun Fake is immers een Tijdloze Classic maar van Glen Hansard als solo artiest hoorde ik pas via Eddie Vedder (niet veel mensen kunnen immers zeggen dat ze big buddies zijn met den Eddy) en toen ik hem in 2014 het voorprogramma zag verzorgen van E.V.'s Europese tournee werd ik een instant fan.

Hansard's solo albums zijn stuk voor stuk eigenzinnige werkjes waarin hij telkens op een totaal andere manier tewerk gaat zonder ooit de essentie van de 'song' te verliezen. En dat zal op zijn nieuwe album, All That Was East Is West Of Me Now dat op 20 oktober verschijnt via PIAS ongetwijfeld niet anders zijn.


vrijdag 3 november 2023, Koninklijk Circus, Brussel


Lees


De Ierse muzikant Glen Hansard is een manusje-van-alles. Hij maakt muziek voor zijn soloproject, vormt samen met Markéta Irglová het folkduo The Swell Season, met wie hij ook de soundtrack voor de Oscarwinnende film ‘Once’ (waar hij zelf als straatmuzikant meespeelt) schreef, en rockt ook nog altijd samen met de legendarische band The Frames.

De laatste jaren werkte hij vooral aan de uitbouw van zijn solocarrière, waarbij hij bijna onafgebroken de wereld rondtourde.

Zijn laatste worp ‘This Wild Willing’ (2019) schreef hij op uitnodiging in Parijs, om even uit te blazen van het eeuwige onderweg zijn. Het was een ambitieuze plaat met grote invloed van de bevriende Iranese broers Khoshravesh, maar ook insteken van psychedelische rock en folk.

Hansard moest een tijdje geleden zijn tournee wegens familiale redenen annuleren, maar kwam in het najaar terug met de single ‘Take Heart’, een eerbetoon aan de moed van Oekraïne.

Glen Hansard staat nog altijd garant voor nummers die recht uit het hart komen, omwikkeld met zijn karakteristieke stem die al decennia troost biedt.Comments


bottom of page