top of page

Concerttip | Folkland: met Fiddler's Green, Rapalje en Scrum, Metropool


Op 21 Mei is er bij het Metropool in Enschede een folk-feestje!


Met Fiddler's Green, Scrum en Rapalje, goed eten en lekkere drankjes word het een waar folk festival voor iedereen.


Het Duitse Fiddler's Green, staat bekend om leuke energieke shows vol speedfolk, ballades en gezellige melodieën. De band heeft meer dan 2000 optredens verzorgd en qua albums staat de teller inmiddels op 14 en dan rekenen we de live registraties nog niet eens mee.


De afgelopen dertig jaar is er wel eens een bandlid vervangen maar in welke reïncarnatie ook op het podium verschijnt; het dak gaat er af. Alle leden hebben een grote liefde voor authentieke folk én punk en mixen beide genres tot een brouwsel waar je alleen maar meer dorst van krijgt.


Scrum is de Nederlandse folk band die Single Malt Folk speelt. Het is als fluweel voor de oren maar met hier en daar een stevige afdronk. Shows van Scrum zijn altijd gezellig, vol elementen die bekend zijn uit de traditionele folk maar dan altijd met een lekker rock jasje.


Rapalje is in deze echt de traditionele tegenhanger van de andere twee bands. Deze Groningse formatie heeft genoeg aan hun stemmen en instrumenten om je mee te nemen op reis door Keltische tijden. De heren brengen Keltische traditionals, Nederlandse mee zingers en een gezellige bak humor mee.


Deze line-up is wel echt een droom voor elke folkie. Dus zorg er voor dat je er bij bent!


zaterdag 21 mei 2022, Metropool (Enschede)bottom of page