top of page

Concerttip | Epica + Apocalyptica - AB, BrusselEr zullen er ongetwijfeld nog veel zottere bestaan maar toch beschouw ik mijzelf als een zotte Epica fan. Definieer zot ... wel, een Epica tattoo op mijn linker onderarm (wist u trouwens dat tattoos er nooit meer afkomen? Nu moet ik dus wel fan voor het leven blijven ... LOL), concerten volgen tot in de buurlanden en Europa, vaak zelfs met de meet & greet paketten. En ik zou zelfs intercontintentaal gaan moest mijn spaarvarken iets vetter gemest zijn. Desondanks vind ik dat de Mark & Co. al een serieuze boterham aan mij verdient hebben. Het weze hen zeker gegund. Want hoe goed kan muziek zijn? Wel, zooo goed kan muziek zijn.

En op dit concert zitten we nu onderhand al lang genoeg te wachten ... corona f*ckin' virus nog aan toe.


Ik leerde Apocalyptica kennen in 1996 door hun album Plays Metallica by Four Cellos. Tegenwoordig staat het internet vol met mensen die zelfs hun scheten kunnen laten klinken als Metallica deuntjes maar in pre YouTube tijden was dit echt wel een revolutionaire benadering. Ik weet ook nog dat in het albumhoesje stond dat die gasten speelden op cellos uit eind 18e begin 19e eeuw en dat wij zo iets hadden van "Gasten, doe dat niet, die instrumenten zijn niet gebouwd voor zoveel geweld!" Voor zover ik weet hebben de cellos het overleefd en de Apocalyptica dudes ook. Ondertussen zijn ze zoveel meer geworden dan enkel 'die gasten die Metallica spelen op hun grote violen'.


Dit concert stond oorspronkelijk gepland in 2020 dus en was zeer snel uitverkocht. Dat is het nog steeds maar misschien kan u via ticketswap toch nog iets scoren?


zondag 29 januari 2023, AB, BrusselComentários


bottom of page