top of page

Concerttip | Eluveitie+Amorphis - Ancienne Belgique
Liefhebbers van melodic death metal nemen nu best een dikke rode (een zwarte mag ook) markeerstift ter hand en tekenen daarmee op hun kalender een grote, vette cirkel rond de datum van 26 november.

Die dag tekenen maar liefst 4 topbands uit het genre present in de AB in Brussel.

De Finnen van Amorphis brachten eerder dit jaar hun 14 studioalbum in 30 jaar uit, Halo kan moeiteloos mee met hun beste werk.

De Zwitsers van Eluveitie zijn ook uitgegroeid tot een klinkende naam in de metalwereld met hun unieke mix van Celtic Folk, stevige melodeath en Gallische teksten.

Zij worden vergezeld door Dark Tranquillity, nog zo'n bij leven reeds legendarische band uit Zweden die ook enkele baanbrekende albums in het genre op hun naam hebben staan.

En door Nailed To Obscurity, de Duitse band die schijnbaar onophoudelijk aan het touren is maar waarvan wij toch ongeduldig op de opvolger van Black Frost (2019) zitten te wachten.


Lees


Op zaterdag 26 November komen met Amorphis en Eluveitie twee gevestigde waarden uit de moderne metalscene naar Ancienne Belgique voor een co-headline show. Eerder dit jaar brachten de Finnen van Amorphis met “Halo” alweer hun 14de studioalbum uit, 30 jaar eerder verscheen hun legendarische debuutalbum “The Karelian Isthmus”. De Zwitserse band Eluveitie is ondertussen ook een echt begrip in de metalscene, met hun mix van melodieuze death metal gecombineerd met de melodieën van traditionele Keltische muziek brengen ze een unieke sound die tot de verbeelding spreekt.


zaterdag 26 november 2022Comments


bottom of page