top of page

Concerttip | Eliades Ochoa - Ancienne Belgique


De Cubaanse zanger, gitarist en songwriter Eliades Ochoa is bekend als een van de oorspronkelijke leden van de Buena Vista Social Club®️ en als stem van het iconische nummer ‘Chan Chan’ op hun debuutalbum. Lang voor Buena Vista Social Club was hij een van Cuba’s meest populaire gitaristen en lid van legendarische groepen uit Santiago, zoals El Quarteto Patria. In de nasleep van Buena Vista’s fenomenale succes bracht Ochoa 9 albums uit, won hij 4 Latin Grammy Awards en kreeg hij een Grammy-nominatie voor ‘Afrocubism’, een project met topmuzikanten uit Mali.

Op 3 oktober komt hij zijn nieuwe album ‘Guajiro’ (release op 23 mei via World Circuit Records) voorstellen. De nummers van ‘Guajiro’ – waarvan hij de meeste zelf heeft gecomponeerd – zijn de meest intieme en persoonlijke die Eliades ooit heeft opgenomen. “Het album vertelt veel over mezelf en mijn leven en elk nummer heeft een diepe betekenis”, zegt hij. Gastmuzikanten zijn onder meer Rubén Blades, Joan As Police Woman en Charlie Musselwhite.

De ‘Cubaanse Johnny Cash’ Eliades ziet er stoer uit in zijn iconische zwarte outfit met typische hoed en cowboylaarzen. Zijn nummers staan vol levenswijsheden die je alleen op de harde manier leert. Met zijn aparte stem, unieke stijl en diepgewortelde Cubaanse sound heeft zijn muziek een tijdloze en universele aantrekkingskracht die ook op de heupspieren werkt.


(Bron: Ancienne Belgique)


Info en tickets

Dinsdag, 03 oktober 2023, Ancienne Belgique (Brussels, BE)bottom of page