top of page

Concerttip | Dissolve Patterns + Nyrak + Ethereal Darkness, AsgaardEr zijn in eigen land een gigantisch aantal bands dat nauwelijks live op een podium te zien valt, maar daar verdomd wel thuis horen. Het is dan ook niet zonder trots dat bovengetekende drie talentrijke bands samen zet op één avond. Toegegeven, de hardwerkende promotoren van Jeugdhuis Asgaard / Grimm Gent en No Name Collective zijn meer dan geweldige partners in dit verhaal. Zonder hen is dit helemaal niet mogelijk. Eeuwige dank? Eeuwige dank!


Het zal niet verbazen dat de drie bands ook op deze blog al enige aandacht genoten. We linken dus graag door naar enkele pagina's. Dissolve Patterns opent de avond en we geven het graag toe: we zijn nog steeds geen andere band tegengekomen die klinkt als dit viertal. Volstrekt unieke en vernieuwende sound, en dat is niet enkel te wijten aan de cello. Wees dus op tijd! Over Nyrak lieten we geestelijke vader Graaf Nevel en zanger Nihil al uitgebreid aan het woord. Ook Nyrak verrijkt hun progressief klinkende black metal met strijkers. Hoofdact van de avond is Ethereal Darkness. Een paar weken terug mocht het kwartet om 10.45u Helldorado openen op dag drie van Alcatraz 2022. Een ongelukkig moment, maar het volk dat kwam opdagen bleef wel tot het einde en groeide enkel aan. Opvallend bij de korte set was hoe oud en nieuw materiaal naadloos in elkaar werden verweven, maar vooral hoe sterk dat nieuwe materiaal is! Geen set van een half uurtje deze keer. De band speelt een show van zo'n 50-60 minuten propvol prachtige melodieuze death doom.


Hoewel de bands qua stijl wat uit elkaar lijken te liggen, hebben ze één ding gemeen. Ze dragen niet enkel een stevige punch in zich, maar vooral een tanker vol emoties. De bands weten de luisteraar gegarandeerd mee te slepen en te beroeren. En het leuke extraatje? De hele avond is helemaal gratis! U heeft dus geen enkele reden om niet af te zakken.


Info zaterdag 17 september 2022, Asgaard (Gentbrugge, BE) INKOM GRATIS!


Comments


bottom of page