top of page

Concerttip | DeWolff, Gebouw-T


Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.


DeWolff bracht reeds 8 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s, een live album met het Metropole Orkest (live @ Koninklijk Theater Carré) en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-produceren Grammy winnaar Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veel geprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rockgeschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn.


Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de #1 gitarist van de Benelux.

DeWolff speelde reeds op festivals als Pinkpop, Lowlands, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross,Paaspop, Huntenpop, Appelpop, Bospop, Eurosonic Noorderslag en verschillende bevrijdingsfestivals. Maar ook buitenlandse festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Azkena (ES), Transmusicales, Rockpalast (DE) en Arezzo Wave (IT) wisten de band reeds te vinden. Daarnaast touren de mannen al meerdere jaren op eigen kracht als headliner door heel Europa en verkochten ze de laatste jaren zelfs de meeste shows ook keihard uit.


En ook het nieuwe album ‘Wolffpack’ zal natuurlijk veelvuldig live verkondigd worden op de Nederlandse en Europese podia en festivals, want vanaf de zomer van 2021 duikt de band wederom de tourbus in om flink wat snelweg kilometers te vreten.

(Bron: Gebouw-T)


Donderdag 7 april 2022

Gebouw-T, Bergen op Zoom


Comments


bottom of page