top of page

Concerttip | Death Cab for Cutie - De Roma
Toen Death Cab for Cutie in februari 2019 in een tot de nok gevulde De Roma stond, zorgde dat vanaf de eerste noot voor kippenvel. Ben Gibbard en zijn bandleden serveren dan ook een unieke sound: een geniale mix tussen indie en catchy pop, badend in een stevige portie melancholie. Vier jaar later en met een gloednieuw album onder de arm komt Death Cab for Cutie terug.

Intussen hebben Ben Gibbard (ook bekend van zijn uit de hand gelopen zijproject The Postal Service) en zijn band uit Washington (VS) al meer dan vijfentwintig jaar op de teller. Platen als Transatlanticism (2003), Plans (2005), Codes & Keys (2011) en het prachtige Kintsugi maken ondertussen deel uit van het collectieve geheugen. Met het kersverse Asphalt Meadows (release 16 september 2022) zit Death Cab for Cutie aan zijn tiende studioalbum.

Het langverwachte nieuwe album kwam er niet zonder slag of stoot. Gibbard begon er aan te schrijven vlak voor de pandemie. Met vijf bandleden (Nick Harmer, Jason McGerr, Dave Depper, Zac Rae en Ben Gibbard zelf) die elk in een andere stad wonen, werd het creatieproces bruusk stilgelegd. Van samenkomen was plots geen sprake meer. Op zoek naar nieuwe inspiratie bedacht de zanger een unieke manier van samenwerken. Iedere dag van de week kreeg één van de bandleden een dag de tijd om te schaven aan een song. Dat zorgde telkens voor nieuwe impulsen. Aan het einde van de week kwam alles samen. Het resultaat is een eigenzinnig, gelaagd album waarin meer dan ooit de eigenheid van ieder bandlid weerklinkt. Het geheel wordt gedragen door de warme, melodieuze stem van Gibbard die de songs zowel met zang als spoken word samenvoegt tot een betoverd, harmonisch geheel. (Bron: De Roma).


Dinsdag 14 maart 2023, De Roma, Antwerpen
Comments


bottom of page