top of page

Concerttip | De Pankraker Festival


Het festivalseizoen is al in volle gang. Tussen alle Graspops, Thronefest's en Alcatraz'n door vindt hier en daar ook een kleiner event plaats. Eentje waar de affiche niet tot het rijtje behoort waarvan je het aantal keer dat je de bands eerder zag niet meer kan tellen op één hand. Dat kunnen we jandorie enkel toejuichen! Enter, driewerf hoera, het allereerste De Pankraker Festival!


De Pankraker watdatte? De Pankraker is een radioshow gericht op extreme metal, maar veelal van de eerder obscure, diep in de ondergrond verborgen gehouden soort. Vinger aan de pols bij bands die maar net ontstaan zijn of al jaren bestaan maar verborgen blijven voor de goegemeente. Zo, u bent mee.


Acht bands zullen op 1 juli 2023 in Asgaard Gentbrugge voor een uiterst gedenkwaardige dag zorgen. Nu reeds, want zeg nu zelf, hoe vaak ga je de kans krijgen unieke acts als Hail Conjurer (Finland), Gabestok (Denemarken) of Baxaxaxa (Duitsland) live op een podium te zien? U-huh. Vervolledigen de internationale line-up: Morbid Rituals (Duitsland), Witchfukker (Nederland), Dodenbezweerder (Nederland), Sphinx (Duitsland) en het uit de assen van Aprovasma verrezen Belgische Ordigort. Die laatsten lieten reeds het publiek van Roadburn branden van verlangen naar meer.


Verwacht u aan veel eigenzinnigheid bij deze bands. Ze weten elk een eigen draai te geven aan de death of black die ze brengen. Neem Gabestok bijvoorbeeld, dat black fijntjes verweeft met klassieke heavy metal of het primordiaal rauwe van Hail Conjurer dat tot in je beenmerg weet door te dringen.


Mocht u geen van deze bands kennen, niet getreurd. De Pankraker schotelt u een voorproefje voor middels deze auditieve trailer.


Tickets kosten 30 euro in voorverkoop. Indien nog geen vier euro per band u toch prijzig lijkt in deze tijden, weet dan dat deze bands niet op tour zijn en dus overkomen speciaal voor het festival. Zo wordt het al snel een habbekrats. Na de voorverkoop betaalt u aan de kassa 35 euro.


Meer info en tickets bestellen kan via de website van De Pankraker of door te mailen naar depankraker(at)witkonijn.be.


Wanneer? 1 juli 2023, vanaf 14.00u

Waar? Asgaard Gentbrugge, Driebeekstraat 4, 9050 GentbruggeComments


bottom of page