top of page

Concerttip | David Eugene Edwards - De RomaDe stem en de muziek, maar toch vooral de stem van David Eugene Edwards heeft iets van een dreigend onweer dat je in de verte ziet aankomen. Je weet dat je best zorgt dat je ergens veilig beschut zit, maar de bliksemschichten en het aanrollend gedonder fascineren je zo dat je toch zo lang mogelijk buiten blijft staan.

DEE werd geboren in Englewood, Colorado en meer midden in Amerika dan dat plaatsje kan je volgens mij niet zijn. Met een geschiedenis die begint met het vinden van goud door blanke pioniers ... Neen, vrienden, Amerikaanser dan DEE komen ze volgens mij niet.

In onze contreien verwierf hij bekendheid met zijn band 16 Horsepower. Toen die band het in 2005 voor bekeken hield, richtte David Wovenhand op, eigenlijk meer een soloproject dan een echte band, getuige het komen en gaan van zijn muzikanten.

Maar dan acht David Eugene Edwards het moment toch gekomen om een album onder zijn eigen naam uit te brengen. Dat verschijnt op 29 september via Sargent House en dat hij daags nadien al komt voorstellen in De Roma in Antwerpen. Wij zullen tijdig een review van het album online zetten zodat u zich al een klein beetje kan voorbereiden.


zaterdag 30 september 2023, De Roma, Antwerpen


Lees


David Eugene Edwards werd wereldbekend als de charismatische frontman van 16 Horsepower en Wovenhand. De Amerikaanse singer-songwriter is de absolute heerser van de donkere americana en laat zich zowel in zijn muziek als teksten inspireren door het christelijke geloof waarin hij werd grootgebracht. Met zijn krachtige, diepgegroefde stem en mix van country, folk, blues, rock en gothic verdiept hij zich in thema’s als liefde en verlossing, pijn en onthechting, geloof en vrijheid.


Rond de eeuwwisseling maakte Edwards furore met 16 Horsepower. De band wist niet enkel liefhebbers van americana te verleiden, maar scoorde ook breder bij jongere pop- en rockliefhebbers. Na de breuk in 2005 ging de Amerikaanse frontman solo verder. Eerst met zijn project Wovenhand, goed voor een tiental albums, vervolgens ook onder eigen naam. Met Wovenhand bracht Edwards vorig jaar het geweldige Silver Sash uit (samen met Alexander Hacke van Einstürzende Neubauten). In De Roma stelt hij zijn gloednieuw album onder eigen naam voor: Sargent House. Verwacht je aan een bezwerend concert waarin David Eugene Edwards je meeneemt op een duistere, spirituele trip die nog lang zal nazinderen.Comments


bottom of page