top of page

Concerttip | David Eugene Edwards - Cactus Muziekcentrum
Doorheen zijn werk met 16 Horsepower, Wovenhand en als solo-artiest staat David Eugene Edwards in de eerste plaats bekend als een krachtige storyteller. Met songs die handelen over thema’s als geloof, liefde en strijd schrijft Edwards zich in in de rijke Amerikaanse songwriter traditie, die hij aanvult met de lessen uit zijn eigen persoonlijke levenswandel. Bedreven in het bespelen van een veelvoud aan instrumenten zet hij zijn verhalen om tot unieke songs, die zich bewegen in het rootsy muzikale landschap tussen alt-country, gothic Americana, zompige bluesrock en meer.

Als centraal lid van 16 horsepower vervlocht Edwards tussen mid 90’s en begin 00’s Americana en alt country met rurale kitsch. Na het uiteenvallen van de groep zette hij zijn werk verder met het donkere Wovenhand, begonnen als soloproject maar uitgegroeid tot een groep met wisselende bezetting.

Terugkerende thema’s als schuld, boetedoening en vergiffenis getuigen van een intense spiritualiteit en maken van zijn liveconcerten een bezwerende expressie van emotie en atmosfeer. Een optreden van David Eugene Edwards trekt het publiek mee het duister in, dwingt in het moment te leven en reikt tegelijk een troostende hand naar wie verloren is gelopen in z’n muzikale trance. Als deel van de campagne rond zijn nieuwe album op Sargent House komt David Eugene Edwards solo naar Cactus Club met een set die grijpt uit zijn volledige repertoire. Wie zich kan overgeven, opent een deur waarachter wonderlijke verhalen te vinden zijn. (Bron: Cactus Muziekcentrum).


Tickets & Info

Woensdag 26 April 2023, Cactus Muziekcentrum (Brugge, BE)
bottom of page