top of page

Concerttip | Darken The Moon XIIDe elfde editie van het doom-death metal festival Darken The Moon werd vorig jaar om door iedereen gekende redenen uitgesteld en vervangen door een covid-veilige editie met enkel bands van Belgische bodem. Een jaar later staan we er - hout vasthouden, vingers kruisen et cetera, waar wacht u verdorie nog op? - een stuk beter voor. Op maandag 28 juni gaf de organisatie, die opnieuw samenwerkt met Grimm Gent, de ticketverkoop vrij voor het indoor festival. Primeur: Darken The Moon zal voor het eerst twee dagen duren. Plaats van het gebeuren is Jeugdhuis Asgaard in Gentbrugge.

Op vrijdag openen het Tsjechische, ronduit geweldige Et Moriemur en het Italiaanse Pelgrimage voor mede-gastheer en eveneens fantastische Marche Funèbre. Op zaterdag bestijgt opnieuw een internationaal gezelschap het podium. Calliophis zakt af uit Duitsland. De Russische acts Halter en Who Dies in Siberian Slush staan ook geprogrammeerd, net als het uit Wit-Rusland stammende Woe Unto Me. Afsluiter is het Roemeense, maar vanuit de UK opererende Clouds. De band die ook vorig jaar al aangekondigd werd als headliner blijft daarmee op de affiche.

Er zijn zowel dag- als combitickets en die schuiven aan democratische prijzen. Talm dus vooral niet te lang als u erbij wil zijn. Wie voor het uitgestelde festival van vorig jaar een "early bird" ticket kocht, wordt door de organisatoren gecontacteerd.


Tickets voor het event vindt u hier. Meer informatie over het event en hoe u de locatie bereikt, vindt u dan weer op het facebook event.


Clouds


Marche Funèbre


Et Moriemurbottom of page