top of page

Concerttip | Darken The Moon 1414 jaar Marche Funèbre en gelijklopend de 14e editie van hun eigen festival. Mooi zo. Darken The Moon ontving op vorige edities tal van schitterende bands. Evoken, Skepticism, Primordial, Nailed To Obscurity, Mournful Congregation, :green carnation en Saturnus zullen we tot de grote namen rekenen. Daarnaast was er altijd aandacht voor meer obscure, maar steengoede internationale acts zoals Vin De Mia Trix, Pilgrimage, Assumption of Et Mourimur. Ook Belgische bands ontbraken niet op de affiches en voor de veertiende uitgave trekt de organisatie volop de lokale kaart met slechts één band van buiten de eigen landsgrenzen.


Minder bands ook deze keer, slechts vier, maar ze krijgen elk ruim speeltijd en dat is toch altijd een pluspunt. Met een set van een half uur snak je vaak echt naar meer. Met Wolvennest als headliner kan je weinig fout doen. De omvangrijke band staat live als een huis en sleept de aanwezige gegarandeerd mee in een hypnotische trance. Gastheer Marche Funèbre, zelfs bij shows met technische moeilijkheden een garantie op een goed concert, ontbreekt uiteraard niet en het flink onderschatte en ondergewaardeerde Patroness opent de avond. Rest nog die internationale band. Met het Griekse Shattered Hope haalt Darken The Moon opnieuw een obscure, maar verdomd degelijke band in huis. Geef hun laatste telg Vespers een luisterbeurt en probeer de emotionele impact van hun funeral doom (met vleugjes death) te ontkennen. Probeer het. Alleen al voor de toch wel vrij exclusieve kans om Shattered Hope eens live te zien in onze contreien is de aankoop van een ticket voor Darken The Moon XIV gerechtvaardigd.


Darken The Moon keert met deze editie ook huiswaarts. Na omzwervingen doorheen zowat heel Vlaanderen (Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen ...) strijkt het festival neer in heimat Mechelen. Het cultureel centrum aldaar is waar u op vrijdag 28 oktober 2022 zijn moet. En laat ons dat vooral een schitterende locatie noemen, deze omgebouwde kerk. Tickets kosten 22,17 euro (inclusief servicekosten). De voorverkoop is gestart. Aan de kassa betaalt u 25 euro. Doe er uw voordeel mee.

bottom of page