top of page

Concerttip | Crypta + guests - MusiconCRYPTA

Crypta is een Braziliaanse deathmetalband, opgericht in 2019 door Luana Dametto en Fernanda Lira, en officieel aangekondigd in mei 2020. Op de gitaren maken Tainá Bergamaschi en Jéssica di Falchi de huidige line-up compleet.

De vierkoppige band staat onder contract bij het Oostenrijkse label Napalm Records, waarmee hun debuutalbum “Echoes of the Soul” werd uitgebracht in juni 2021. Het album werd opgenomen in Brazilië in de Family Mob-studio, onder leiding van Otávio Rissato, geproduceerd door Thiago Vakka, gemixt door Arthur Rizk en gemasterd door Jens Bogren in de Fascination Street Studio. Het coverartwork is geschilderd door Wes Benscoter.

De promotietour van hun eerste album ging door Latijns-Amerika en Europa, met enkele belangrijke data samen met enkele van de grootste namen in de metal en deelname aan enkele van de belangrijkste festivals over de hele wereld, zoals Wacken Open Air, Rock in Rio, Primavera Sounds en Rock al Parque. Bovendien is de band al van plan om in de komende maanden de voortzetting van de tour aan te kondigen in gebieden die nog niet door hen zijn bezocht.

Crypta heeft zojuist hun tweede album uitgebracht, getiteld “Shades of Sorrow”, en promoot het momenteel over de hele wereld.Typhus

Typhus is a metal band from Athens, Greece. Started as Nuclear Terror, the band was formed in 2009, with major influences from bands like Megadeth, Annihilator, Testament etc. By the end of 2013 they had formed their own Thrash/Speed sound and eventually the band released their first demo. In February of 2014, the band released its first EP, “Contaminated Salvation”, that received remarkably well reviews from Greek and foreign media.


NAKKEKNAEKKER

De opstand van de jeugd is hier om je hoofd eraf te rukken! Niemand ontsnapt levend wanneer NAKKEKNAEKKER hun kijk op moderne deathmetal met Scandinavische en Amerikaanse wortels presenteert. De kruistocht om de wereld over te nemen begint nu!

NAKKEKNAEKKER bestaat uit vijf jonge gasten uit Denemarken die hebben besloten hun leven te wijden aan het spelen van deathmetal. Hun liefde voor het genre straalt door in alles wat ze doen. Hoewel hun leeftijd varieert tussen de 16 en 20 jaar, vormt dit geenszins een belemmering voor hen. Integendeel. Hun speeltechniek, ervaring op het podium en songwriting zullen je met open mond achterlaten, je afvragend hoe zulke jonge jongens kunnen klinken als een band die al 10 jaar onderweg is. Aan de andere kant kunnen deze jongens de wereld de komende 10 jaar rondreizen en nog steeds geen 30 zijn!

Na de initiële voorbereidingen begon NAKKEKNAEKKER in januari 2022. Voor het einde van het jaar zullen ze meer dan 20 shows hebben gespeeld, opgetreden op SPOT Metal en met BAEST op tour zijn geweest door het hele land als hoofdact. Een tour die hen langs alle grote podia in Denemarken brengt. Ze zijn ook een samenwerking aangegaan met Heartbeat Management, wat een grote stap is richting de droom om buitenlandse oren te bereiken.


PLAGUEMACE

In de zomer van 2019, in een stoffige oude kelder in de stad Horsens, Denemarken, schreven broers Andreas en Simon Truelsen de eerste paar riffs die later zouden evolueren tot de deathmetalband met de naam ‘Plaguemace’. Terwijl Simon gedurende 6 maanden reisde, verzamelde Andreas de rest van het kwintet en in november 2020 brachten ze hun EP ‘Primal Priest’ uit. 6 oldschool klinkende deathmetalnummers, geleverd met een rock ‘n’ roll houding en een bulderend buzzsaw geluid.

Terwijl Covid zijn verderfelijke greep op de wereld verslapte, begon de band live te spelen en binnen het eerste jaar gaven ze 7 headline-optredens, speelden als support voor bands als Baest, Katla en Crocell, en traden op bij festivals zoals Metal Magic en Tornvang Open Air, met in totaal 25 concerten.

(Bron: Musicon)


Vrijdag 10 Mei 2024, Musicon (Den Haag, NL)Comments


bottom of page