top of page

Concerttip | Coldplay, Koning Boudewijn Stadion


Komende maand strijkt Coldplay weer neer in het Koning Boudewijn in Brussel. Hoe ze in 2017 tijdens hun kleurrijke A Head Full of Dreams-tour het stadion 2 keer uitverkopen gaan ze nu voor het dubbele: De Britten brengen tijdens de Music of the Spheres-tour hun confetti, vuurwerk en lichtjes 4 keer naar Brussel.


Coldplay is toch veel te kleurrijk voor Brothers in RAW? Wellicht bijzonder, maar de liveshow spreekt boekdelen. Verwacht een super sterke liveshow met genoeg vuurwerk om 4 keer nieuwjaar te vieren, 2 uur aan stadionanthems, kilo's confetti, en oplichtende armbandjes welke het hele stadion meer doen verlichten dan de haven van Antwerpen en Gent gecombineerd!

In de liveshow wordt het door vele verlangde 'Oldplay-tijdperk' van de eerste albums zeker niet vergeten. Naast de nieuwe stadion anthems staan er nog een hoop oude klassiekers op de setlist. Nummers als Politik en Sparks maken weer een opwachting.


In oktober 2021 bracht Coldplay hun nieuwste album Music of the Spheres uit. Een erg poppy album welke weer totaal de andere kant op gaat als je het vergelijkt met hun in 2019 uitgebrachte album Everyday Life, waar ze zingen over gun- en police-violence en de vluchtelingencrisis. MOTS is een positiever album met poppy nummers als Higher Power, My Universe en de nu al liveklassieker Humankind. Maar ook dit album heeft diepere cuts naar Coldplay's oudere werk. Nummers als People of the Pride (Coldplay's eerste echte mosh-nummer, jaja echt waar!) en hun 10 minuten durende stadion prog-rock epos Coloratura zijn hier mooie voorbeelden van.


Coldplay heeft de belofte gemaakt zoveel mogelijk te doen om groen te Touren. In de MOTS tour hebben ze hier al een goed begin aan gemaakt. Confetti is biodegradable, er wordt gebruik gemaakt van groene energie, en in het stadion zijn er kinetische vloeren welke tijdens de show genoeg energie kunnen opwekken om een gedeelte van de show te kunnen voorzien van stroom. Je leest hier meer over via: www.sustainability.coldplay.com


Vrijdag 5 augustus 2022, Koning Boudewijn Stadion

Zaterdag 6 augustus 2022, Koning Boudewijn Stadion

Maandag 8 augustus 2022, Koning Boudewijn Stadion

Dinsdag 9 augustus 2022, Koning Boudewijn Stadion


Comentarios


bottom of page