top of page

Concerttip | Celeste + Conjurer, Botanique (Rotonde)De voorbije maanden waren wat stil wat betreft concerten. Om niet te zeggen 'doods'.

Ik hoop dan ook zo hard dat maart '22, de maand mag zijn dat er een keerpunt komt.

Want we hunkeren toch allemaal opnieuw naar dat gevoel van verbondenheid?

Daarom kan ik, met nieuwe moed en een hoop enthousiasme, opnieuw concerttips schrijven. Ik droom alvast van 7 maart 2022.

Als alles goed gaat (ja, ik blijf toch wat voorzichtig) kunnen we dan in de Rotonde van de Botanique, Celeste aan het werk zien. (Dat wordt voor mij een primeur!)

Celeste neemt voor hun Europese tour, Conjurer mee op sleeptouw.

Dat wordt dus dubbel zo hard genieten!


Lees

CELESTE

Met meer dan 600 concerten over de hele wereld, één ep en vijf albums, wordt CELESTE vandaag beschouwd als een van de belangrijkste bands van de avant-garde metalscene. De Franse groep maakt al 15 jaar muziek en heeft een stijl die even moeilijk te definiëren is als gemakkelijk te herkennen. Door black metal-, post-metal- en hardcore-invloeden te mixen, heeft de band een sound geschapen die even uniek als gewelddadig en donker is.

Nu getekend op het beroemde Nuclear Blast-label, zal CELESTE in 2022 een nieuw album uitbrengen, dat werd opgenomen en gemixt door Chris Edrich (Gojira, The Ocean, Leprous). Daarbij hoort een internationale tour, inclusief een passage in onze Rotonde!


CONJURER

Conjurer is een progressieve sludge metal-band, die zijn debuutalbum 'The mire' mocht uitbrengen bij Nuclear Blast. Metal Hammer UK, Kerrang!, BBC Radio 1, en andere media toonden zich lovend over de plaat, en het viertal mocht zelfs enkele prijzen in ontvangst nemen. Intussen speelde de genadeloze groep op festivals als ArcTanGent en Roadburn, waar de apocalyptische, donkere sound van de Britten goed in ontvangst werd genomen. Nieuw werk is onderweg en belooft volgens de heren zelf heavy en hopeloos te klinken.

(bron: Botanique)info en tickets

Maandag 7 maart 2022, Botanique (Rotonde), Brusselbottom of page