top of page

Concerttip | Captain Kaiser - Trix ClubIk heb mij laten wijsmaken dat die van Captain Kaiser tijdens de jongste editie van Pukkelpop een bommetje onder de Backyard hebben gelegd. Maar zelfs bij wie er niet bij was slaat zullks nieuws niet in als een bommetje natuurlijk. Deze Kempenaars timmeren immers al sinds 2016 aan de weg en wisten al menige podia (waaronder oa ook dat van De Roma) aan flarden te spelen. Gelukkig (in de meeste gevallen dan toch) op figuurlijke wijze natuurlijk.

Terwijl hun sound hard en rauw is, trachten ze met hun teksten wel hun diepste zielenroerselen een plaats en perspectief te geven. Emoties waarin menig medemens (jong of al wat ouder) zich zeker en vast zal weten te herkennen.

In Trix Club komen ze op 15 september hun gloednieuwe album, Rhyme & Reason, dat toevallig ook diezelfde dag verschijnt via PIAS, aan ons voorstellen. Als Pukkelpop al een bommetje was dan verwacht ik tijdens die release show een nucleaire explosie.


vrijdag15 september 2023, Trix Club, Antwerpen


Lees


Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf

Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het

zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.


Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar Trix of De Roma, waar Captain Kaiser trouwens al mocht staan, maar ook over blijven

zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van

producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende

melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept

dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen,

daar waar ze pijn doen.


Hun nieuwe plaat RHYME&REASON verschijnt in het najaar van 2023 en laat niet alleen een band, maar ook een frontman in volle groei zien. Sascha Vansant verloor vier jaar geleden zijn moeder en heeft in deze plaat gelegd wat hij tegen zijn vrienden vaak niet gezegd kreeg, met de teksten die de ziel balsemen en er tegelijk als een breekmes op inhakken. Je hoort hoe hij de woorden op z’n hand weegt en zoekt naar wat hij wil zeggen. Op het einde zie je hem zo naar de hemel kijken, terwijl de groep nog één keer losgaat in een moment van zeldzame euforie op een donkere plaat.Comentários


bottom of page