top of page

Concerttip | Boomtown: Emma Ruth Rundle, Handelsbeurs


Wij houden van bijtjes ... bijtjes zijn schattig en lief en symbool voor de natuur ... en volgens vele nationale biologen één van de hardwerkendste soorten ter wereld. Sorry, maar vergeleken met Emma Ruth Rundle zijn bijen een grote bende luilakken.

Emma Ruth Rundle ... (Front)vrouwe van Marriages, Red Sparrows, The Nocturnes, 7 soloalbums op 10 jaar tijd, en dan nog iets onder de naam The Headless Prince Of Zolpedem, ... dat zijn serieus wat kilo's honing waar wij als muziekliefhebbers alleen maar van kunnen genieten.

Ons Emma komt naar ons landje dit jaar ... niet één maar twee keer. Die eerste keer is op 14 juli in de Botanique in Brussel. Daags nadien is het de beurt aan de Handelsbeurs in Gent


vrijdag 15 juli 2022, Handelsbeurs, Gent


Lees


Emma Ruth Rundle draait al een hele tijd mee. Als zangeres en gitarist bij de post-rock/psych-metal posse Marriages, als lid van de Isis-gerelateerde post-rockers Red Sparowes én als frontvrouw van het atmospherische psych-folk/slowcore collectief Nocturnes. En solo dus ook.

Ze brengt prachtige poëtische nummers, verpakt in slepende soundscapes die zich ergens tussen gothic-folk, post-rock, shoegaze en ambient situeren. Ze balanceert voortdurend op de grens tussen minimalisme en zware geluiden en emoties. Ze toerde met zielsverwanten als Mono, Deafheaven, Wovenhand en Russian Circles.

Bracht vorig jaar de uitstekende plaat May Our Chambers Be Full uit op het al even geweldige Sacred Bones Records. En deed ons met de nieuwe single 'Blooms Of Oblivion' hunkeren naar haar nieuwe, te verschijnen album.bottom of page