top of page

Concerttip | Bon Iver, Ziggodome


Eindelijk is het licht aan het eind van de tunnel. In 2019 maakte Bon Iver menig festival-veld muis en muis stil. Een logische stap was dan ook een tour lans alle grote stadions van Europa, in 2020 stond deze op de planning. Je voelt hem al aankomen... Er kwam een wereldwijde pandemie tussen.


Vernon met eerst nog folk bloed stromend door zijn aderen draaide in 2016 met de release van 22, a Million 180 graden. Folk sounds van Bloodbank, Skinny Love en Perth werden ingeruild voor synthesizers, samples van Paolo Nutini, titels met een hoop rare leestekens en loopapparaten, heel veel loopapparaten. Het resulteert in Iver's beste werk,een album welke drijgt uit de bocht te vliegen, maar op het eind toch weer rustig thuis komt waar het is gestart. Live heeft de LP nog steeds een grote voetafdruk op de setlist.


Na een bescheiden succes met album i,i heeft Bon Iver tot nu toe geen album meer uit gebracht. In plaats hiervan is de Amerikaan gaan samenwerken met andere artiesten. Je hebt hem misschien gespot op tussen de credits bij Taylor Swifts' Folklore en Evermore, maar ook van een samenwerking met the National of James Blake is Bon Iver niet vies.


Hoewel Bon Iver een elektronische sound heeft is hij echt een live ervaring. Naast fantastische visuals en een lichtshow om u tegen te zeggen, worden alle loops live gebracht en wordt hij ondersteund door een super sterke liveband. Verwacht een avond om weg bij te dromen. Wees snel, er zijn nog maar een handje vol kaarten!


Woensdag 2 november 2022, Ziggodome Amsterdam
bottom of page