top of page

Concerttip | Beth Hart StadsschouwburgDoor alle verplaatste, uitgestelde en door elkaar gehaspelde concerten die de covid pandemie veroorzaakte passeerde Beth Hart een behoorlijk aantal keren door België en Nederland. Mij hoorde u niet klagen, ik was er haast overal bij.

En nu komt de 'Godin' nog eens terug voor een bezoekje aan Antwerpen en ook dat zal ik niet missen.

... Echter en oprechter dan Beth Hart komen er niet veel. Ze deelt lief en leed met haar fans en is open over heel veel van de sh*t die ze al heeft moeten verwerken. Bij Beth Hart weet je dat het niet gespeeld is.

Dat ze enkele jaren heeft leren aanvaarden dat ze een zotte doos is, heeft haar sound en performances alleen nog maar beter en levensechter gemaakt.

We weten ook dat ze tussen haar huidige tournees door ook al aan nieuw materiaal aan het werken is, dus wie weet krijgen we misschien al een nieuw nummer in primeur?


13 juni 2023, Stadsschouwburg, Antwerpen


Lees


Beth Hart wordt erkend als een van de meeste getalenteerde stemmen van haar generatie. Na een carrière van meer dan een kwarteeuw, tien studioalbums en samenwerkingen met o.a. Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy kunnen we van Beth Hart werkelijk alles verwachten. Met haar succesalbum 'Fire On The Floor' (2016) oogstte Hart niets dan lof, goed voor stijgende verkoopcijfers en uitverkochte shows, waaronder optredens op historische locaties zoals The Ryman Auditorium in Nashville en The Royal Albert Hall in Londen. Ze stond zes keer bovenaan de Billboard Blues-hitlijsten, behaalde dubbel platina met meerdere albums en had een reeks top 10-albums in heel Europa.

Op haar meest recente album ‘A Tribute To Led Zeppelin’(2022) weet Beth Hart de grootsheid van Robert Plant en zijn band te vatten. Het negen tracks tellende album belicht het ongelooflijke muzikale spectrum waarin Led Zeppelin opereerde. Beth roept empathische emotionaliteit op met haar versie van "Stairway To Heaven", waarbij ze de schoonheid van de klassieker aanvult met haar eigen dramatische flair. Net als bij ‘War In My Mind’ kon ze rekenen op Rob Cavallo (Green Day, My Chemical Romance, Dave Matthews Band, Goo Goo Dolls) als producer voor deze klepper!

Authentieker dan Beth Hart wordt het niet. In een wereld vol gepolijste producties en digitaal bijgewerkte fotoshoots is er één artieste die onbevangen in haar kaarten laat kijken, haar donkerste geheimen deelt en je meeneemt in haar avontuur met haar rauwe stemgeluid, onvervalste blues en oprechte nummers.


Comments


bottom of page