top of page

Concerttip | Babymetal - Ancienne Belgique


BABYMETAL is terug! Het Japanse muziekfenomeen kwam begin dit jaar met de release van hun vierde album, "The Other One", waarop hun unieke mix van metal en kawaii-cultuur nog steeds garant staat voor een compleet afwijkende auditieve en visuele ervaring! Ter gelegenheid hiervan gaan de drie jonge idolen terug op pad om hun fans overal ter wereld te ontmoeten. En er staat ook een stop in Brussel op de planning! Hou je klaar, want BABYMETAL naar AB !


Sinds de release van hun gelijknamige debuutalbum in 2014 is hun populariteit alleen maar gegroeid. Hun onwaarschijnlijke genre wekte veel nieuwsgierigheid op, maar won al snel aan geloofwaardigheid dankzij hun briljante live-optredens met verwoestende energie. In 2016 bevestigde tweede album "Metal Resistance" hun status als wereldwijd fenomeen en konden ze als eerste Japanse band de Wembley Arena in Engeland vullen en optreden op de grootste festivals ter wereld (waaronder Glastonbury). BABYMETAL sloeg hard toe en zette hun onweerstaanbare opmars voort. In 2019 bracht het trio "Metal Galaxy" uit en zetten ze hun opmars verder over de hele wereld, inclusief een uitverkochte AB show in slechts enkele minuten. Als kers op de kaart stond het album bovenaan de hitlijsten, een primeur voor Japanse artiesten.


Dit jaar maakt BABYMETAL een comeback! De band opent voor Sabaton voor ze aan hun eigen wereldtournee beginnen. Die start in Azië en Australië, en eindigt met een exclusieve Belgische datum op 4 december in Brussel. Een niet te missen concert!


(Bron: Ancienne Belgique)


Maandag, 04 december 2023, Ancienne Belgique (Brussels, BE)



bottom of page