top of page

Concerttip | Avishai Cohen Banda 'Iroko' - TivoliVredenburg
De afgelopen vijfentwintig jaar is de internationaal befaamde bassist, zanger en componist Avishai Cohen uitgegroeid tot een van de zwaargewichten van de hedendaagse jazz, met een catalogus die kan wedijveren met die van zelfs de meest legendarische op het gebied van de jazz en daarbuiten.Zijn boeiende live-optredens, unieke geluid en muzikale statement zijn nu algemeen bekend in alle uithoeken van de wereld en trekken een groot live-publiek, luisteraars en gepassioneerde fans aan. Cohen-muziek heeft velen gevormd en beïnvloed.


Avishai Cohen presenteert een nieuw banda- en liveproject voor een tournee in 2023 in Utrecht. Ter ondersteuning van zijn nieuwe album ‘Iroko’ met Abraham Rodrigues Jnr. 'Iroko' is geïnspireerd en afgeleid van de traditie en geworteld in Afro-Caribische muziek. Naast hem op het podium staan ​​enkele van de allereerste muzikanten waarmee hij begin jaren negentig optrad in New York, in de kleine clubscene in de binnenstad.


‘’ ‘Iroko’ is a long time dream I have had since knowing and playing with Abraham Rodrigues Jnr.A great unique singer, congero and master of Afro Caribbean music in its full spectrum. I have assembled this all star band to now execute live this amazing project ‘Iroko’ ‘’  - Avishai Cohen


[bron: TivoliVredenburg Utrecht]


Zaterdag 4 mei 2024, TivoliVredenburg (Utrecht, NL)Opmerkingen


bottom of page