top of page
  • Laura B.

Concerttip | Attila Csihar- Yuko Araki - Botanique


ATTILA CSIHAR

Legendarische cult zanger Attila Csihar is vooral gekend voor zijn werk met Mayhem, SUNN O))), Plasma Pool en Tormentor, maar releaset nu voor het eerst een solo album, ‘Void Ov Voices: Baalbek’. Voor de opnames van dat album reisde Csihar naar Libanon, waar hij de archeologische site van de Baalbek Monolith opzocht.


De opnames gebeurden in twee sessies: een all-nighter recht tegenover de Tempel van Jupiter, en een tweede bovenop de monolith zelf, op slechts een paar kilometer van de tempel. Het is nog maar eens een bewijs van waarom velen Csihar dé inspiratie vinden wanneer we het hebben op het verleggen van grenzen binnen de extremere kanten van muziek, op een radicale en intelligente manier.


SUPPORT: YUKO ARAKI


Yuko Araki is een van de vele jonge, opkomende Japanse artiesten die de uiterste grenzen van noise, postindustriële techno en experimentele elektronica opnieuw definiëren. Geïnspireerd door technieken ontleend aan progrock en zelfs free jazz uit de jaren '70, lost ze verwachtingen op en onthult daarbij een volledig persoonlijke benadering van noise en experimentele elektronica.

(Bron: Botanique)


Zondag 12 november 2023, Botanique (Brussel, BE)コメント


bottom of page