top of page

Concerttip | Arcade Fire, Sportpaleis


Arcade Fire heeft de discopakjes en glitters weer in de kast gehangen en zijn terug met een nieuw album: WE. Wat ze niet in de wilgen hebben gehangen zijn de steengoede liveshows. De band staat 12 september namelijk in het Sportpaleis.


Wie verliefd is geworden op Arcade Fire bij albums als Funeral, Neon Bible en The Suburbs keek de laatste jaren misschien een beetje weemoedig naar de Canadese band. Tijdens hun een-na jongste plaat: Everything Now! leek het alsof de indie-sounds voor goed werden ingeruild voor grote stadions en discoballen. Niks is minder waar, WE voelt als een mix van the best of both worlds: Tranentrekkers als de Funeraleske nummers End of the Empire I-IV worden afgewisseld met Suburbse nummers als The Lightning I-II en Reflektor underground dance-nummers als Age of Anxiety I en Age of Anxiety II (Rabbithole)

Live heeft de band nog nooit teleurgesteld, de livevideo's spreken voorzich: De op het podium 10-koppige band brengt hit na hit uit de AF-catalogus, live wordt ook zeker niks vergeten. Tranentrekker als The Suburbs worden afgewisseld met rockers als Ready to Start, en door naar stadionanthems als No Cars Go en Wake Up.


Arcade Fire is voor mij persoonlijk dankzij hun live shows 1 van mijn favoriete band geworden. Last minute kocht ik in 2018 tickets voor hun show in Rotterdam, hierbij belandde ik vooraan, en een liefde ontstond! Sinds dien beveel ik iedereen deze Canadezen aan, en nog nooit viel het iemand tegen. Dus bij deze: Ga, en wordt ook verliefd op deze fantastische liveband!


Maandag 12 september 2022, Sportpaleis, Antwerpen
Comments


bottom of page