top of page

Concerttip | Amenra, Koninklijk CircusDe Doorn, het jongste album van Amenra, verscheen eind juni 2021 maar op de albumreleastour moesten we nog even wachten.

En net wanneer we dachten dat het in januari eindelijk zover zou zijn, moesten we nóg eens twee maanden wachten...

Eind maart lijkt het dan toch eindelijk te gaan gebeuren! De langverwachte releaseshow van De Doorn van Amenra, die plaats zal vinden op 23 maart 2022 in het Koninklijk Circus te Brussel.


Lees

Loeihard, verpletterend, meeslepend en hypnotiserend… Amenra live staat gelijk aan een muzikale kopstoot waarin je wordt meegezogen van begin tot einde. De band rond charismatische frontman Colin H. van Eeckhout komt op woensdag 23 maart 2022 naar het Koninklijk Circus voor een show rond hun nieuwste album.

Weinig Belgische bands die zo’n trouwe fanbase kunnen voorleggen als Amenra. Hun verpletterende post/doommetal brengt het vijftal uit Kortrijk al jaren naar de grootste podia, zowel in ons land maar ook ver over de grenzen heen, waar ze hun volgelingen van Church Of Ra ontmoeten. Geroemd voor hun uitzinnige live prestaties, nemen ze keer op keer hun publiek mee in een waanzinnige muzikale trip waarbij Colin H. van Eeckhout en de zijne hun duivels ontbinden. Met de release van een akoestisch album, een eigen boek en de participatie in verschillende kunstexposities bewijst het vijftal meer dan alleen een band te zijn. Na hun laatste album ‘Mass VI’ uit 2017 gooit de Kortrijkzaanse groep het in 2021 over een totaal ander boeg. Op ‘De Doorn’, uitgekomen in juni bij Relapse Records, waarmee ze voor het eerst afwijken van hun hun reeks “Mass I-VI”, klinken nog steeds messcherpe en pakkende gitaren, maar wordt in moedertaal Nederlands gezongen. ‘De Doorn’ is een krachtig symbool dat geldt als een nieuw hoofdstuk, een herwinning en een lijdensweg als een teken van transformatie.

Amenra live is geen concert zoals een ander, maar een totaalervaring die je voelt in de kleinste vezel van je lichaam. Wees erbij!

(Bron: Koninklijk Circus - Cirque Royal)info & tickets

Woensdag 23 maart 2022, Koninklijk Circus, Brusselbottom of page