top of page

Concerttip | Amenra - De KreunMet hun album 'De Doorn' weet Amenra de hele wereld te beroeren. Na verschillende shows wereldwijd, zijn de mannen klaar om de fans in eigen land nog eens te belonen met een zaalshow. Die gaat door op woensdag 14 december 2022 in De Kreun in Kortrijk. Een thuismatch.


Een show die binnen enkele uren volledig was uitverkocht, tot grote teleurstelling van velen. Daarom wordt er een tweede show georganiseerd op donderdag 15 december 2022. Ook deze show is reeds volledig uitverkocht. Daaruit kan ik enkel maar concluderen dat we met velen zitten te wachten om terug volledig omvergeblazen te worden door de mannen van Amenra.Lees:

De Belgische post- of Doommetalband Amenra werd in 1999 gevormd in Kortrijk. Ondertussen is de groep de stads-, lands- en Europese grenzen al lang overstegen. Clubs, festivals, akoestisch of elektrisch, Amenra overtuigt keer op keer: de shows zijn beklijvend.

'De Doorn' is het album dat het ware gezicht van Amenra laat zien. Hun meest oprechte uitdrukking. Het is alsof tijd, leeftijd en volwassenheid hen langzaam uit de pikzwarte duisternis van hun begin gehaald hebben en naar het licht hebben gestuwd. Dat alles heeft hen doen beseffen dat de zuiverste weerspiegeling van onze menselijkheid niet alleen in de pijn ligt, maar in de randen die het licht scheiden van het donker. Colin, geknield, met zijn rug naar het publiek, schreeuwend in het donker, de stem versmoord door de intensieve gitaren, begint misschien - letterlijk of figuurlijk - eindelijk op te staan ​​en zich naar het volk te keren. Dat is de reden waarom Amenra bestaat, en nu zo essentieel is. De pijn is er nog steeds - het is gewoon niet meer het enige aanwezige. "Zelfs in de zachte delen zijn de woorden zo..." Colin worstelt om een ​​beschrijving te krijgen. “Ze raken je hard met hun inhoud. Het is niet per se negatief, maar er komt veel gewicht bij kijken. Inhoudelijk denk ik dat dit het zwaarste album is dat we hebben gemaakt. Het is spijkerhard op zijn eigen mooie, poëtische manier.”

Exclusieve BE clubshow - mis ze niet - een thuismatch voor de band !

(bron: Wilde Westen)


woensdag 14 december 2022, De Kreun, KortrijkComments


bottom of page