top of page
  • Laura B.

Concerttip | Alcest + The Devil's Trade - Cactus Muziekcentrum


Het Franse Alcest is het project van songwriter en multi-instrumentalist Neige, bijgestaan door drummer Winterhalter. Met hun muziek, opgebouwd uit elementen van black- en post metal, shoegaze en dreampop, geldt de band als pionier en grondlegger van een nieuw subgenre 'blackgaze'. Hun typische sound, gekenmerkt door de afwisseling tussen intens gewelddadige blastbeats met wondermooie, bijna onwereldse melodieën en dikke bedwelmende gitaargolven vormde de blueprint voor de muziek waar groepen als Deafheaven enkele jaren later een hype mee ontketenden. Sinds het begin is Alcest een conceptueel project voor Neige, gebaseerd op persoonlijke spirituele ervaringen die worden uitgewerkt in de sprookjesachtige melodieën en teksten van de band.

Écailles De Lune’, wordt algemeen gezien als het belangrijkste album van Alcest en de perfecte symbiose van de donkere en lichte elementen in de sound van de groep. Pitchfork beloonde de plaat met een 8.4 en schreef: “French artist Neige finally fits all his component parts-- arching atmospherics, celestial melodies, suffocating roars-- into one dynamic metal record.” Alcest viert in het najaar de verjaardag van 'Écailles De Lune' en tourt door Europa, met als enige Belgische stop Cactus Club. Mis deze legende niet!


Voorprogramma: The Devil's Trade

Als The Devil’s Trade maakt de Hongaarse singers-songwriter Dávid Makó diep persoonlijke en donkere, soms met doom versneden folksongs. Hij laat zich inspireren door de folk van de Appalachen en verhalen uit Hongarije en Transylvanië, zijn metalroots en de traditionals uit zijn directe omgeving. Centraal staat de ‘iron peak’, een roep om je ware zelf te vinden in een wereld waar je liever van geïsoleerd wil blijven. Hij roept je om vrede te maken met jezelf en met het onvermijdelijke eind.

(Bron: Cactus Music)


zaterdag 30 september 2023, Cactus Muziekcentrum (Brugge, BE)Commenti


bottom of page