top of page

Concerttip | 25 Jaar Orange Factory met Ufomammut, Monkey3, Elephant9 en Hypnos 69 - Het Depot


Al vijfentwintig jaar organiseert de Leuvense vzw Orange Factory underground concerten vnl. van stoner, psychedelic en heavy rock bands. Dit verdient natuurlijk een feestje en hiervoor werd een erg straffe lineup samengesteld.Ufomammut’s eerste concert voor Orange Factory vond plaats in 2000. Sindsdien specialiseerde dit Italiaanse powertrio zich steeds verder in hun unieke blend van space sludge vol denderende riffs en futuristische psychedelica. Dat resulteerde in diverse albums op Supernatural Cat en op Neurosis’ Neurot Recordings, talrijke tournées in Europa, Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en meerdere concerten in Rusland. Sinds kort met een nieuwe drummer in de rangen staat Ufomammut helemaal klaar om Het Depot te doen daveren. Elk Ufomammut concert wordt visueel ondersteund door Malleus, het Italiaanse collektief waar gitarist Poia en bassist Urlo deel van zijn en dat verantwoordelijk is voor de coole Orange Factory concert affiches!


Sinds hun debuut heeft Monkey3 een sterke connectie met België via hun eerste platenlabel Buzzville Records. Vanaf 2005 speelde de band herhaaldelijk op Orange Factory concertavonden. Hun space rock veroverde sindsdien meer en meer harten en territorium terwijl Stickman en Napalm Records hen lanceerde tot in de uithoeken van Europa. Wie hen recent zag op de podia van Alcatraz of Desertfest, weet zich te verwachten aan een intense kosmische geluidsmuur gebracht door een stoner bastaard kind van Pink Floyd en Tool.


Elephant9 is een indrukwekkend Noors powertrio gespecialiseerd in psychedelische spacejazzmetal met een groovend Hammond-orgel en een retestrakke ritme sectie. De voorbije jaren veroverden ze de harten van het publiek tijdens hun bezoeken aan Sojo en dat doen ze ongetwijfeld ook in Het Depot! Deze doorgewinterde veteranen in de internationale jazz scene kunnen immers ook stevig rocken. Hammond speler Ståle Storløkken ken je misschien van zijn samenwerkingen met Motorpsycho, Torstein Lofthus drumde bij de Noorse progressive metal band Shining en bassist Nikolai Hængsle is ook lid van Møster! (met Motorpsycho gitarist Snah) en Needlepoint.


Hypnos 69 is een Belgische cult band met internationale reputatie die in 2012 ophield te bestaan, maar speciaal voor deze Orange Factory verjaardag terug samen komt. De band bracht in hun 18-jarige bestaan vijf albums uit via RocknRollRadio en Elektrohash Schallplatten. Hun psychedelische songs balanceren tussen hevig rockende momenten met vurige gitaar en meer melodieuze of soms melancholische passages. Niet vast te pinnen op een genre herwerkt Hypnos 69 de erfenis van Pink Floyd, Black Sabbath en King Crimson en steekt het in een hedendaags jasje.


zaterdag 24 september 2022, Het Depot (Leuven, BE)Comments


bottom of page