top of page

Albums | Tejon Street Corner Thieves, Stolen Goods


Maak je borst maar nat voor de outlaw blues/trash grass van de Tejon Street Corner Thieves. Power en fun rechtstreeks uit de Colorado Rockies. Met hun nieuwe album Stolen Goods gaan ze lekker los. So get ready for some heavy stamping on the floor!


We gaan van start met Wayfairing Stranger, nee geen Johny Cash, maar aan de diverse instrumenten te horen duidelijk de TSC Thieves. Country folk die weemoedig in de oren klinkt met enkele leuke tempoversnellingen. Hupla, ik zie de huppelende rokjes van de dames en de stampende voeten van de heren zo voor me op de tonen van Crawdad. Ragtime swing, met leuke washboard solo rips krijgen we te horen tijdens Deal Rag. Deze song gaat over een deal die de verkeerde kant uitgaat en daardoor in een slechte situatie uitmondt. Down By The Bay, wat valt er te zeggen? Wel dat ik waarschijnlijk evenveel fun had tijdens het luisteren als de band tijdens het spelen. Schitterend vrolijk liedje, al zal het een rood stickertje met 'kinderen niet toegelaten' krijgen. Opnieuw veel sfeer en tempo met Five Food Two en Greasy Coat. Deze laatste is energie, aangevuld met nog meer energie, hou je klaar om de armen in elkaar te slaan en te stampen met de voeten. Dit is wat deze vette bluegrass sound met je doet. Eigenlijk zijn het twee liedjes in één, namelijk Graesy Coat en Cluck Old Hen. Charley Jordan zong Keep It Clean, maar het tempo van de TSC Thieves ligt een pak hoger. Maar dat zal dan waarschijnlijk aan het coronavirus te wijten zijn, want het tempo van handjes wassen ligt ook een pak hoger. Mobile Line van Jimmy Dale Gilmore krijgt een facelift en transformeert van een blues song naar een vette bluegrass sound. Het tempo in Rollin In My Sweet Baby's Arms is weer stevig. De dames zullen alle hoeken van de dansvloer zien wanneer de heren volledig uit de bol gaan op deze krachtige melodie. We sluiten af met Sugar Hill, maar de smile staat gebeiteld op ons gezicht. We weten nu wel zeker dat dit niet de laatste keer is dat we naar Stolen Goods zullen luisteren.Een must have voor iedereen die op zoek is naar een instant feelgood beleving, terwijl de vloer davert van een Tejon Street Corner Thieves feestje.


Releasedatum: 7 mei 2021luister


lees

Hail from the Colorado Rockies. The outlaw blues and trash-grass pioneers forged their original brand of whiskey roots from the ground up. Honing their craft on the streets, they swiftly gained recognition from the music community with the 2015 Gazette “Best of the Springs” award, 2017 Pikes Peak Art Council “Best In Show”, and 2018 Colorado Springs Independent “Best Original Band”.

As a nationally touring act, the band has become notorious for their shenanigans and over the top live performance. TSCT’s consistent show schedule and heart filled showmanship has captured the hearts of show goers everywhere. These guys are wild.Comments


bottom of page