top of page

Albums | Russell - Guns - MedusaFrontiers zou Frontiers niet zijn, mochten ze niet telkens op de proppen komen met nieuwe bands, gevormd door eerder bewezen talenten samen te brengen. Deze keer is het de beurt aan Jack Russell (Great White) en Tracii Guns (L.A. Guns, Contraband, Blackbird Angels, Sunbomb), twee veteranen uit de Los Angeles scene. Beide heren staan garant voor klassieke maar groovy melodieuze hardrock met veel kracht en pittig gitaarwerk. De line-up vervolledigt zich met bassist Johnny Martin, drummer Shane Fitzgibbon en (raad eens?) keyboardspeler Alessandro Del Vecchio.

 

De bluesy power en heavy energie uit hun eigen jarenlange ervaring, gecombineerd met een frisse en moderne afwerking is de leidraad die Tracii en Jack gevonden hebben in dit nieuw gecombineerd werk. Next In Line opent de schijf met een rechttoe rechtaan bluesy rocker waarin Russell in de spotlights komt. Tell Me Why vervolgt wat pittiger waardoor Guns nu meer naar de voorgrond komt. Zo zijn er meerdere krachtigere nummer te vinden op de schijf. Coming Down begint met een knappe riff, die je meteen laat headbangen.

 

Andere nummers hebben een gematigder tempo, zoals Where I Belong en In And Out Of Love. Give Me The Night laat dan weer de inbreng van Del Vecchio horen met Hammond, waardoor het Deep Purple gevoel terug naar voren komt. Living A Lie is een prachtig maar meeslepend nummer waarin Tracii's solo puur genieten is. Die blues-invloeden hoor je misschien wel best in het titelnummer, waarin je helemaal ondergedompeld wordt.

 

Beide muzikanten ademen klassieke gitaargedreven, melodieuze hardrock uit en dat is in hun album duidelijk te horen. De doordachte nummers hebben een solide structuur. Ze hadden natuurlijk Alessandro aan boord, die ook heel goed weet hoe je knap geschreven nummers nog beter laat klinken.


Releasedatum: 12 januari 2024


Luister
Lees

Tracii Guns zei over de samenwerking: "Jack is een van de grootste rockstemmen van onze generatie. Het is een hele eer om gitaar te spelen op deze plaat."

 

In 1984 brak Jack Russell door als frontman van Great White, een prominente verschijning in de muziekscene van Los Angeles. Van het titelloze debuut van de band, samen met platina verkopende albums als 'Once Bitten...' uit 1987 en '...Twice Shy' uit 1989, werden wereldwijd meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Hun rock nalatenschap ging door tot in de 21e eeuw en in 2011 ging Russell verder met het formeren van Jack Russell's Great White.

 

Tracii Guns is een legende op zich. Hij richtte in 1983 LA Guns op, dat later fuseerde met een andere groep genaamd Hollywood Rose, waarmee hij de basis legde voor een van de ware rockreuzen: Guns N' Roses. Nadat hij de band had verlaten en zich had herenigd met voormalig Girl leadzanger Phil Lewis om LA Guns te hervormen, tekende hij bij Vertigo Records en bracht 14 studioalbums uit met de band. Hij waagde zich ook aan verschillende nevenprojecten, waaronder Contraband (met Michael Schenker en anderen), Sunbomb (met Michael Sweet van Stryper) en meer recent Blackbird Angels met Todd Kerns (van Slash & The Conspirators).

bottom of page