top of page

Albums | Prima Nocta - Flag of the Greenman


Okay, zeggen dat de heren van Prima Nocta niet stil gezeten hebben tijdens de corona lockdown is een understatement. De mannen zijn onwijs druk geweest met nieuwe muziek maken en dat is te merken met de komst van hun nieuwe album Flag of the Greenman.


Het album bestaat maar liefst uit zeventien nummers, dat is een uur en negen minuten aan gloednieuwe muziek. Iets waarvan elke Prima Nocta fan heel vrolijk wordt.


En vrolijk worden doe ik van dit album zekers. Ja, okay, je moet wel van het geluid van doedelzakken en verschillende fluiten houden om echt lekker naar Prima Nocta te kunnen luisteren. Toch is Prima Nocta ook echt wel iets voor de rock en metal fans. De heren krijgen het namelijk voor elkaar om een bouzouki te laten klinken als een hele bijzondere elektrische gitaar en de drumgeluiden maken het in het geheel meer rock dan dat het folk is.


Flag of the Greenman, brengt duidelijk een verdere ontwikkeling in het muzikale spel van Prima Nocta. De stap naar wat meer rock en metal zit er duidelijk in maar ook het bijna experimenteel toepassen van verschillende geluiden en instrumenten in één nummer maken de nummers vol, soms een beetje druk maar altijd vol energie en kracht. Toch is niet het hele album gevuld met snelle en stevige muziek, voor de balans zijn er heerlijke rustigere nummers. Deze voelen haast strategisch geplaatst zodat je niet helemaal kapotgaat van het dansen maar ook tussendoor even kan uitrusten en gewoon lekker kan luisteren.


Een paar nummers springen er echt uit.

Bragarfull valt vooral op vanwege het stevige karakter. De snaargeluiden zijn hard en zonder pardon en dat in combinatie met de melodie maakt dit echt een heel fijn nummer


Ook Licence IV Freedom is echt opvallend, niet alleen vanwege de intro maar vooral omdat het een nummer met zang is! Normaal gesproken wordt er bij Prima Nocta vooral gesproken tussen de songs maar eindelijk is het daar! Een nummer gezongen door Edwin!


Animals Are the Kings and Queens is nog zo’n nummer dat opvalt, het enige dat echt heel rustig is maar oh zo mooi. Van de intro tot het eind kippenvel.


Als laatste wil ik iedereen nog wijzen op The Greenday. Voor mij één van de mooiste liedjes op het album. Eigenlijk is het zo’n beetje het meest atypische voor Prima Nocta op het album maar daarmee breng het zo’n fijne nieuwe dynamiek in de muziek dat het echt staat als een huis en het het album compleet maakt.


Flag of the Greenman voelt eigenlijk als twee albums, het begint met het stevige werk dat we kennen van de laatste paar jaren van Prima Nocta. Het tweede deel komt dan weer veel meer terug naar de folk maar nog steeds op de juiste plaatsen met kracht en het stevige snaarwerk. Het maakt het album compleet en geeft perfect de kracht en kunnen van Prima Nocta weer. De mannen van Prima Nocta mogen oprecht zeer trots zijn op dit nieuwe album.

Releasedatum: 21 juli 2021Lees

Prima Nocta,

Wie slaagt erin de stijl van deze groep te definiëren? Metal, Keltisch, folk? Het geluid van Prima Nocta is het allemaal tegelijk! Surfend op de golven van de middeleeuwse-fantasy, de stijl van deze groep is uniek in zijn soort. Krachtige doedelzakken, bouzouki, gekmakende ritmes, beukende drums deze 6 muzikanten die even losgelaten als passioneel zijn, nemen je mee in hun muzikaal universum. Een explosieve show die muzikale energie, passie en humor combineert. Houd je vast aan je drinkhoorns, je zult versteld staan!
Comments


bottom of page