top of page

Albums | New Horizon - ConquerorsSlechts vier jaar actief en al twee albums, het gaat goed vooruit met deze nieuwe band. Nou ja, nieuw, als je rasechte muzikanten onder de motorkap hebt, heb je al vele streepjes voor op een ‘gewoon startende band’. Een opvolger voor het debuutalbum ‘Gate Of The Gods’ uit 2022 heeft ook de line-up een knauw gegeven. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe) nam de plaats achter de microfoon over van Eric Grönwall, die zich bij Skid Row voegde. Samen met drummer Georg Härnsten Egg en multi-instrumentalist Jona Tee (keyboardspeler in H.E.A.T) staat hij garant voor een pak nieuwe sterke power metal anthems. Deze staat verzameld op ‘Conquerors’, dat zich richt op historische figuren. Ze gaan verder met veel nuances en stemmingen voortkomend uit de verhalen. Enerzijds krijgen we daardoor een aantal nummers die melodieuzer en pakkender zijn, anderzijds kijkt er nu en dan een pak duisternis achter de hoek.

 

Ik kwam een paar weken geleden de nieuwe single King Of Kings tegen en ik was meteen omver geblazen. Vastgegrepen door de krachtige dynamiek, betoverende melodieën en vooral de erg knappe vocalen bleef het nummer in mijn hoofd ronddwalen tot het album eraan kwam en geloof me, dit kent meer van dit schitterend materiaal. Het begint al met de opener Against The Odds, die als een werveltrein uit zijn startblokken schiet. Samen met de ongelooflijk stuwende rocker Daimyo zorgt het gezelschap voor een indruk van jewelste.

Daarnaast zorgen nummers als Shadow Warrior en Fallout War voor een pak duisternis en agressiviteit. Ook de passage van Elize Ryd in Before The Dawn bezorgt je kippenvel. Het intrigerende Edge Of Insanity geeft een zoveelste duwtje in de rug en het is pas met de waardige afsluiter Alexander The Great dat het doek helemaal valt. Het zorgt met een ferme kluif aan klassieke power/heavy metal voor een waardige afsluiter, gespekt met de overweldigende vocale capaciteiten die met volle overgave gebracht worden.

 

Het album is de belichaming van epische power metal, dat clichégewijs meer oplevert dan de som van de aparte talenten. Ze brengen een geluid dat zowel vertrouwd als vernieuwend is. Het overtrof met verve mijn verwachtingen dankzij de uitstekende songwriting, enthousiaste uitvoeringen en verrassende elementen. Als je van melodieuze metal houdt, maakt deze schijf je week goed!

 

releasedatum: 14/06/2024Luister:

Comments


bottom of page