top of page

Albums | Matt Andersen, House To House


Singer-songwriter Andersen begon zijn carrière in 2002 met de band Flat Top. De Canadees ging voor het eerst solo met het zelf uitgebrachte album One Size Never Fits (2004) en kreeg geleidelijk aan steeds meer erkenning. Ondertussen moet dit zowat zijn tiende of elfde album zijn, steeds laverend tussen soul, blues en rock.


Op House To House laat haalt hij de stekker er voor het eerst uit en plaatst hij zijn stem helemaal op de voorgrond. Geen slechte keuze want de man kan een stukske zingen. Het stemgeluid van Andersen is misschien verre van uniek (een minder rauwe Chris Stapleton bv.), maar leent zich perfect om een brede waaier aan stijlen te brengen en dat op een manier die blijft boeien. The Other Side of Goodbye bv. laat ons genieten van zalige soul, terwijl Time for the Wicked to Rest zo'n gospel tune is waar je meteen vrolijk van wordt. De blues wordt vertegenwoordigt op Burning Lights en country krijgen we met Raise up Your Glass, een knap duet met stadsgenote Terra Spencer. Laat me de andere acht nummers voor het gemak onder de noemer americana plaatsen. Stuk voor stuk mooie verhalen, grotendeels laid back gebracht zonder ook maar één seconde te vervelen.

Anderson is natuurlijk ook een kunstenaar op dat ding met zes snaren. Of hij de snaren nu zachtjes streelt, wat heviger gaat picken of voluit die gitaar geselt, steeds vult hij mooi zijn stem aan.


Een akoestisch album staat en valt vanzelfsprekend met zowel het songmateriaal als de uitvoering ervan. Van mij krijgt Matt Andersen voor beide een dikke pluim.

Releasedatum: 04 maart 2022luister
lees


Andersen zelf over het album:

“Songs that are as much about the space as they are about what happens between the spaces. I’ve learned those moments need to be there in a show. Big and strong isn’t big and strong if you don’t have a quiet moment to compare it to. This album is pretty much all about those types of songs.”


Opgeklommen van muziekcafe’s naar grote zalen en festivals, met 18 miljoen Spotify streams en even zoveel You Tube views voor zijn muziek, levert Andersen met “House to House” zijn negende studioalbum af.コメント


bottom of page