top of page

Albums | (hed) P.E., SandmineAls je eind jaren ‘90/ begin ’00 opgegroeid bent met luisteren naar nu-metal, is de kans groot dat je ook naar het Amerikaanse (həd) P.E. geluisterd hebt. Bekend om hun crossover G-punk sound, dat een mix is van punk-rock, metal, hip-hop en reggae, waren het tracks als Bartender, Killing Time, Blackout en Renegade, die ook een vast onderdeel maakten van de playlist van mijn tienerjaren. Releases zoals Stampede van de afgelopen paar jaar misten voor mij toch wel de punch van het oudere werk, waardoor ze een beetje van mijn radar zijn verdwenen. Tot nu met de nieuwe EP Sandmine.


Op Sandmine horen we vooral een terugkeer naar de oudere (həd) P.E. sound, zonder dat het outdated of geforceerd aanvoelt. Deze nieuwe EP van (həd) P.E. heeft een Nederlands tintje, want de tracks zijn door Jared samen geschreven met producer/gitarist Remy Dovianus van het Nederlandse Frontstreet! Als longtime fan van de band heeft hij het gitaar en basswerk vanuit Nederland opgenomen en heeft hij de oude (həd) P.E. vibe goed weten vast te leggen. Het resultaat is een vijftal aan vette en energieke tracks. O ja, én hij is verantwoordelijk geweest voor de artwork van de EP. Vooral titeltrack Sandmine springt eruit, waarmee (həd) P.E. weer een rauwe en energieke sound laat horen in combinatie met de agressieve vocals van Jared. Dit is wat de band tof maakte. De reggae invloeden en punk/metal sound komen op False Prophet samen in een track die snel blijft hangen. Ook R.T.R evolueert in een sterke track met een hoog meezing gehalte, waarop het drumwerk van Trauma sterk naar voren komt. Death Trip heeft een meer rock n roll/punkrock sound, waarna we met het reggaerock nummer Let Me Know alweer aan het eind van de EP komen.


Sandmine van (həd) P.E. klinkt rauw, energiek, old-school, boos en is er echt één voor fans van o.a. de (hed)pe en Broke era van de band.


Releasedatum: 23 juli 2021Luister:Comentarios


bottom of page