top of page

Albums | Eclipse - Wired


Eclipse is een band uit Stockholm die al twintig jaar aan de top van de melodieuze rock meedraait. Na hun meest succesvolle album Paradigm uit 2019 zijn de Zweden klaar om hun achtste schijf Wired op het publiek los te laten. Ze hebben de pandemie periode ingevuld met schrijven aan nieuw materiaal en dat is nu gebundeld in een nieuw jasje, dat je met hun elf nummers zo’n drie kwartier laat genieten. De CD en MC editie (ja, de terugkeer van de cassette) van het album bevat een bonus track, Dead Inside, maar liefhebbers van vinyl worden met nog een extra bonus nummer Ain't No Fun extra verwend. Dit is ook het eerste album van de band met de nieuwe bassist Victor Crusner, broer van de energieke drummer Philip Crusner (voor mij één van de redenen waarom ik fan ben).


De clip Saturday Night (Hallelujah) was een voorbode van wat we mochten verwachten. Het nummer gaat over het doorstaan van de pandemie en het terug normaal worden. Het lijkt de ultieme meezingtrack van het album te worden. Melodieus, catchy, goede zang/gitaarverhouding en vooral veel zin om het nummer te brengen zullen wellicht de best passende troeven zijn die het gezelschap hier uitspeelt. Dit happy gevoel vinden we trouwens in een pak nummers, die meestal uptempo, energiek en aanvallend van aanpak zijn. Het begint al bij de start, waar de uitnodigende uptempo arrangementen je gewoonweg meezuigen. Punchy drums, knap gitaarwerk en dito vocale prestaties zorgen meerdere keren voor een glimlach.


Eclipse is inmiddels een van mijn favoriete bands geworden en ja, ik ben misschien wat gekleurd om een opinie te geven, maar dit album behoort toch wel tot het beste wat ik liggen heb. Telkens kunnen de verwachtingen volledig ingevuld worden en dan heb je nummers zoals Roses On Your Grave, Dying Breed, Things We Love en Twilight die daar losjes overgaan en alles platwalsen.


Ok, ze hebben een voorspelbaar geluid, ze brengen niet echt veel vernieuwends meer, maar Erik Martensson zorgt met knap uitgedokterde songwriting voor een energieke sound die niet veel afwijkt van hun laatste albums. Hiermee bouwt hij een stuk zekerheid in maar bevestigt ook waarom ze zo goed zijn. Hoe dan ook, Wired is opnieuw een solide storm die brokken zal maken.


releasedatum: 8 October 2021

Luister
Lees


Over the last few years Eclipse have performed to audiences around the globe, including the U.S, Japan, Australia and Europe and have opened for giants like Aerosmith and the Scorpions. Their albums have amassed millions of streams and charted in several European countries. With the momentum of their last studio album "Paradigm" propelling them, “Wired" promises to push them even further up the rock 'n roll mountain.


Anette Olzon, Strong

Comments


bottom of page