top of page

Albums | Absynthe Minded, Saved Along The Way (The Best Of ...)


Absynthe Minded, de naam waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 zijn twintigste levensjaar in. Al twee decennia lang grossiert de band in frisse indie pop doorspekt met jazz, gipsy swing en rock.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘best of’ verzamelaar te gieten: ‘Saved Along The Way – the best of Absynthe Minded’. Op CD inclusief de covers die Bert Ostyn uit de mouw schudde voor het VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’, een dubbelaar met maar liefst tweeëntwintig songs. En Absynthe Minded richt de blik ook op de toekomst met gloednieuwe single ‘Saved Along The Way’, de titeltrack van de compilatie.

Een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken voor Absynthe Minded en hun fans!

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Isolde Lasoen (drums) en Laurens Dierickx (keys)


We gaan van start met een nieuw nummer, tevens de titel van het album Saved Along The Way, zachte indie pop geserveerd op een lekker klinkende melodie. Een mooie start, want je weet dat de klassiekers nog moeten komen, al kan deze zich zonder probleem in dat rijtje nestelen. Klassiekers zoals Moodswing Baby, Papillon, Envoi, My Heroics Part One en alle andere songs hebben weinig uitleg nodig, want tja wat kan men meer zeggen dan luister en geniet.

Er is echter een verschil tussen de lp-versie en de cd-versie, op de dubbele cd krijg je er nog de covers uit liefde voor muziek bij. Een niet te versmaden extra!

Uit het repertoire van Willy Somers koos Bert voor de klassieker Zeven Anjers, Zeven Rozen, iets ruiger en met meer pit dan het origineel. Eenmaal beluisteren en de rest van de dag blijft het liedje door je hoofd spoken. Horizon van Tourist LeMC doet je zweven op de beat, Nederlandstalig en toch weet Bert het nummer eigen te maken. Emma Bale vond haar hit Worth It niet langer een goed nummer, gelukkig kon Bert het tij doen keren. De popsong onderging een metamorfose, zachte tonen afgewisseld met wat rock elementen.

Off Shore wist me fantastisch te verassen, swingend, groovy, ik ben er zeker van dat ook Geike Arnaert niet stil kan staan op dit ritme.

Even de bassist in de spotlight zetten tijdens Walking The Thin Line. Een meer ingetogen nummer dan wanneer de Radios met Ronny Mosuse het nummer brachten.

Ook de belpop song Yep! ontbreekt niet, een mooi eerbetoon aan producer Jean-Marie Aerts dat speciaal werd geschreven voor Radio 1, Belpop Helden.Een must have voor alle fans, en het moment om een fraai deel Belpop-geschiedenis in huis te halen.


Releasedatum: 9 april 2021luister


lees

Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 (de eerste demo’s dateren van 2001, de eerste demo met band werd in 2002 uitgebracht) het twintigste levensjaar in. Al twee decennia lang - een eeuwigheid in het huidige muziekcircuit - grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Puik songwriterschap met de kenmerkende warme stem van Ostyn erbovenop samengevat in zeven langspelers, waarvan laatste wapenfeit ‘Riddle Of The Sphinx’ in juni ’20 het levenslicht zag.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘best of’ verzamelaar te gieten. ‘Saved Along The Way – the best of Absynthe Minded’ kun je vanaf 9 april ’21 op de kop tikken, in CD-& LP-vorm, en bevat alle klassiekers zoals ‘Envoi’, ‘My Heroics, Part One’ en ‘Papillon’. Op CD inclusief de covers die Bert Ostyn uit de mouw schudde voor het VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’, een dubbelaar met maar liefst tweeëntwintig songs. En Absynthe Minded richt de blik ook op de toekomst met gloednieuwe single ‘Saved Along The Way’, de titeltrack van de compilatie.

Een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken voor Absynthe Minded en hun fans!Comments


bottom of page