top of page

Albumbespreking | Okay Kaya, Watch This Liquid Pour Itself


Model, actrice, regisseur, muzikant, Kaya Wilkins doet het allemaal. Geboren in Noorwegen, maar nu woonachtig in Brooklyn, NY, brengt ze haar tweede album Watch This Liquid Pour Itself uit via Jagjaguar, haar eerste album voor dit kwaliteitslabel. De qualiteit van dit album manifesteert zich in het grote contrast tussen haar donkere teksten en de luchtigheid van de muziek, van 50s ballades tot disco-pop. Vijftien hoofdzakelijk korte nummers vullen dit album tot de rand. Slecht drie nummers zijn langer dan 3 minuten, misschien iets dat ze heeft overgehouden aan haar tijd in een Noorse metal band?


Vaak zijn de teksten zeer persoonlijk, zo gaat Zero Interaction Ramen Bar over één van haar dates en geeft ze in Asexuall Wellbeing grif toe “I know sex with me is mediocre / but I can give you asexual wellbeing.” Psych Ward handelt dan weer over haar tijd in een kliniek. Bij momenten doet ze ons denken aan Julia Holter maar eveneens aan Sade.


Muzikale intro zijn niet aan haar besteed, de teksten primeren en handelen over haar mentale problemen, vreemde relaties en (gebrek aan) seks. Insert Generic Name is zeker het hoogtepunt van dit album en Helsevesen charmeert ons dan weer omdat het volledig in het Noors is. Op Ascend and Try Again praat ze ook Noors en vertelt ons hoe men op een paniekaanval onderwater moet reageren.


Terwijl voorganger Both zeer minimalistisch was, gaan de nummers op Watch This Liquid Pour Itself net te veel alle kanten op om een mooi geheel te vormen en ons volledig mee te trekken in het verhaal.


Score: 73/100

Info

Release datum: 24 januari 2020 Label: Jagjaguar Uitgaven: CD/LP/Digital

Singles

Tracklist

 1. Baby Little Tween

 2. Ascend And Try Again

 3. Insert Generic Name

 4. Overstimulated

 5. Psych Ward

 6. Guttural Sounds

 7. Asexual Wellbeing

 8. Popcorn Heart

 9. Mother Nature's Bitch

 10. Hallelu Ya Hallelu Me

 11. Symbiosis

 12. Givenupitis

 13. Helsevesen

 14. Stonethrow

 15. Zero Interaction Ramen Bar

Comments


bottom of page