top of page

Fotoverslag | And They Spoke In Anthems, Club de B.


In 2013 won hij De Beloften; in 2014 kwam debuutalbum 'June' uit. And They Spoke In Anthems oftewel singer-songwriter Arne Leurentop was gelanceerd. Vijf jaar later bracht And They Spoke In Anthems 'Money Time' uit. The Beatles, Bob Dylan en Roy Orbison blijven inspiratiebronnen, maar deze plaat heeft meer donkere kanten: Daniel Norgren, Damien Jurado, Jeff Tweedy en Leslie Feist en Villagers worden genoemd als inspiratie. Tot op heden was And They Spoke In Anthems live een one-man-band. Daar kwam nu verandering in. Omdat Leurentop er als de dood voor is zichzelf te herhalen en omdat het geluid op 'Money Time', eenvoudigweg complexer is dan op zijn debuut cd. Live kreeg Arne hulp van Maarten Flamand (The Antler King, Elefant) en Jan Dhaene (Ansatz Der Machine). In trio klinkt And They Spoke In Anthems heel anders dan op plaat. Uitgebeend, en toch rijk van sound.

(cc de Brouckere)

donderdag 12 december, Club de B (Torhout) | Foto's: Franky Vanhove

bottom of page