top of page

Sounds | Lyenn, Until We Blend


We zaten er al enige tijd op te wachten, maar daar is eindelijk de eerste single van de Belg Lyenn als voorloper op zijn nieuwe album Adrift dat op 10 januari zal verschijnen bij het Belgische label Waste My Records. Frederic “Lyenn” Jacques is vooral gekend als bassist extraordinaire van onder meer Mark Lanegan Band en Dans Dans. In vergelijking met zijn eerdere werk is Until We Blend een rustig en zeer toegankelijk nummer. De song werd geschreven op een moment dat Frederic zijn relatie een moeilijk moment mee maakte. Until We Blend staat voor het vergeten van de lichamelijkheid, het moment in een relatie waar het zo goed gaat en je je lijf vergeet en samensmelt tot één. 'Look me in the eyes / let it remind us what it's like / to be seen recognized / beyond the surface that defines us’ De bijhorende video werd opgenomen in een schitterend out hotel in Bergen dat ondertussen allicht afgebroken is. De twee dansers symboliseren het verhaal van de song, de strijd tussen aantrekken en afstoten, het zoeken van toenadering en de conflicten die dat veroorzaakt.

We kunnen niet wachten op het album dat begin volgend jaar dus beschikbaar zal zijn.

Een maand later is de CD voorstelling in de Botanique, nl 9 februari 2020.

Even voorstellen

Lyenn produces melodious sounds, ranging from angelic, soft whispers to piercing, tortured screams. His vocals penetrate deep layers of emotion and create an intense, chilling experience for his audience. Lyenn’s music grazes the soul, using a wide variety of instruments sparingly and soberly.

Frederic “Lyenn” Jacques has toured the world extensively as bass player in Mark Lanegan’s band. He has also had the opportunity to share his own music on tour – in Europe, USA and even China – and has moved people with his art wherever he has been.

Together with Bert Dockx and Steven Cassiers - Fred Lyenn makes up for 1/3rd of the jazzrock trio Dans Dans and he’s also part of the Brussels’ underground improv scene. He plays double bass, mostly improvised music, with r.naakt.i, a contemporary classical music duo with Ann Eysermans, and Champs d’Action, a pool of musicians and artists lead by the contemporary classical composer Serge Verstockt.

bottom of page