top of page

Fotoverslag | Stef Kamil Carlens & Catbug, Cactus Brugge


Van beide artiesten kende ik persoonlijk niet zo heel veel van hun repertoire en had ze nog niet eerder aan het werk gezien. Dit weerhield mij niet van een aangename avond in een knusse sfeer. De enthousiaste reacties van het publiek bevestigden alleszins mijn gevoel.

Catbug Catbug startte de avond voor een reeds half volgelopen zaal. De zelfverklaarde boerin en zangeres laat het publiek vooral luisteren naar haar betekenisvolle teksten. Met enkel haar gitaar & vele hoge noten nam ze velen mee in haar verhalen. Zonder al te veel interactie met het publiek sloot ze haar set af, een mooie opwarmer voor wat nog komen zou.

Stef Kamil Carlens Ondertussen was de zaal al goed volgelopen voor de main-act van de avond. Stef Kamil Carlens, die in de jaren 90 bekend raakte als bassist bij dEUS, nam het publiek vanaf het eerste nummer meteen op zijn hand. De muzikale duizendpoot, geflankeerd door zijn zeer complementaire bandleden, gaf van de eerste tot de laatste seconde het beste van zichzelf. Af en toe een grappige interactie met het publiek maakte het plaatje compleet. Als leuk extra'tje werden ook nummers van zowel Zita Swoon als van Moondog Jr. gespeeld, 2 bands waar SKC ook als frontman speelde.

zondag 10 november, Cactus Muziekcentrum (Brugge) | Foto's: Annelore Lanckriet, Tekst: Stijn Degrande

 

bottom of page