top of page

Fotoverslag | Dawes + others, Crossing Border Festival


Crossing Border is een internationaal literatuur- en muziekfestival in Den Haag dat in 1993 voor het eerst werd georganiseerd. Door een podium te bieden voor verhalen uit vele windstreken wil het festival mensen verbinden en inspireren.

Kern van het festival is een onderscheidend programma rondom hedendaagse literatuur waar jaarlijks meer dan honderd schrijvers deel van uitmaken. Zowel grote namen als opkomend talent passeren de revue, evenals crossovers met popcultuur, film, beeldende kunst en nieuwe media met veel muziekoptredens.Hoewel het festival in meerdere opzichten steeds groter is geworden, heeft het altijd de rock-‘n-roll-mentaliteit uit de beginjaren behouden: het is en blijft een plek zonder grenzen, waar het publiek, artiesten en auteurs op het podium elkaar kunnen ontmoeten. Voor ons onmogelijk om dat hele programma te coveren, dus koost Sarah Junker drie muzikanten uit die haar op zaterdag het meest aanspraken.

Dawes

Briston Marony

David Keenan

zaterdag 02 november, The Raven/The Priest/Nieuwe Kerk (De Haag) | Foto's: Sarah Junker, Tekst: Crossing Border

bottom of page