top of page

Fotoverslag | Moonspell + Rotting Christ, Trix


Een avondje met de top van de internationale black- en gothic metalscene, door de lens van Wim Wilms.

Moonspell

De Portugese gothic metalband Moonspell brak in het jaar 1995 door met het album 'Wolfheart'. Met het prijsnummer 'Vampiria' zorgde de band dat niet alleen (black)metalfans maar ook de alternative scene ging luisteren naar de meer Black/Dark/Gothic-muziek van Moonspell. Vanaf dan stond de band in één klap in de top van de internationale metalscene. Hoewel het geluid in de loop der jaren steeds meer af ging staan van de eerste platen en de stijl steeds meer verschoof richting Gothic, blijf de band nog steeds aan die top meedraaien.

Rotting Christ

In thuisland Griekenland is Rotting Christ veruit de meest succesvolle metal band. En misschien wel de langstbestaande ook. Starten deden ze in 1987 en sindsdien zetten ze zowat de hele Griekse scene naar hun hand. Hun laatste worp 'Rituals' bevat duistere cult en rituelen over het oude Griekenland en Palestina.

woensdag 30 oktober 2019, Trix (Antwerpen) | Foto's: Wim Wilms, Tekst: Biebob Concerts

bottom of page