top of page

News | Into The Void mikt op crowdfunding


Into The Void; hét indoor festival van Nederland dat zich richt op stoner, sludge, doom en black metal gaat de overstap maken naar crowdfunding.

Het tweedaagse festival wordt gehouden in Leeuwarden, de noordelijke hoofdstad van Nederland, in de zeer mooie locatie poppodium Neushoorn. Met zo’n 30 bands verdeeld over 2 dagen is het festival een vooraanstaand evenement binnen het genre.

De laatste jaren is de concurrentie echter sterk toegenomen. Het aantal festivals groeit gestaag en ondanks het feit dat Into The Void de komst van andere festivals in het genre verwelkomt is gebleken dat het steeds moeilijker wordt om dit onafhankelijk festival te organiseren met de beperkte middelen die voorhanden zijn. Niet alleen omdat Leeuwarden een beetje excentriek is gelegen en mensen het misschien gemakkelijker vinden om naar grotere steden in de buurt te reizen, maar ook omdat bands duurder zijn geworden of uitsluitend door grotere festivals worden opgeëist. Daarnaast is de organisatie de subsidie ​​van het nationale kunstfonds verloren, omdat de locatie zelf ook een subsidie ​​krijgt en het 'stapelen' van subsidies niet is toegestaan.

Om nieuwe investeerders aan te trekken heeft de organisatie nu zijn pijlen gericht op crowdfunding via Kickstarter. Men hoopt hiermee 20.000 euro op te halen om zodoende ook in 2020 het festival te laten terugkeren. Fans van het genre kunnen zich hier verbinden aan het festival door simpelweg een toegangsbewijs aan te schaffen. Maar er is meer. Voor een paar tientjes extra krijg je een speciaal festival shirt en een limited edition zeefdruk poster. Ben je een echte enthousiasteling dan zorg je er natuurlijk voor dat je toegang hebt tot de backstage. Eten met de bands en zelfs inspraak in het programma behoren tot de mogelijkheden.

Iedereen die Into The Void een warm hart toedraagt raden we dan ook aan om eens een kijkje te nemen op Kickstarter. De toekomst van het festival ligt in jullie handen!

Bezoek Kickstarter!

ITV website

#festivals #festivalnews #festivalnieuws #news #intothevoid #poppodiumneushoorn #leeuwarden

bottom of page