top of page

News | Botanique renoveert


Misschien heeft u het al gehoord of gezien, Botanique is begonnen met een twee jaar durend restauratieproject van de serres.

Om de oorspronkelijke look van de historische site te behouden, baseren we ons op bouwplannen uit het begin van de 20ste eeuw. Zo blijft de focus van de renovatiewerken op het realiseren van de originele compositie.

Omdat Botanique een beschermde site is sinds 1964, zijn we gestart met de werken onder goedkeuring van de Dienst Monumenten en Landschappen.De restauratie werd daarbij toevertrouwd aan het Brusselse architecten- en stabiliteitsbureau ORIGIN Architecture & Engineering.

De renovatiewerken zijn verdeeld in etappes om zowel de concerten als de expo's op een gesmeerde manier te laten plaatsvinden.De restauratie van deze kant van de serres is de eerste etappe.

PSYCHEDELISCHE TUNNEL

Om deze bouwwerkzaamheden én de passage van onze bezoekers zo vlot mogelijk te laten verlopen, bouwde men een tunnel die zich uitstrekt van de ingang tot de Rotonde.

De Italiaanse artiest L’Altro Andrea werd door Botanique uitgenodigd om de 30 meter lange doorgang, die voor de veiligheid van onze bezoekers is opgesteld, te transformeren tot een waardig kunstwerk. Hij heeft de tunnel aangekleed met een modern en psychedelisch "String Art"-project: draden die oplichten door de aanwezigheid van fosforescerend licht. (tekst en foto's: Botanique)

#news #nieuws #venues #zalen #botanique #botaniquebrussel #orangeriebotanique #rotondebotanique #psychedelischetunnel #serres #renovatie

bottom of page