top of page

News | De Roma pakt haar foyer aan


Een gerenoveerde voorgevel, twee gloednieuwe bars, een reeks technische innovaties én een nieuw kleurtje op de muren: na een zomer lang werken, openen we het seizoen in een fris, nieuw kleedje. Betalen aan de bar doe je vanaf nu met de bankkaart: eenvoudig en snel.

Na een voorbereiding van meer dan anderhalf jaar en twee maanden zwoegen en zweten, staan ze er: twee gloednieuwe bars, eentje in de foyer beneden en eentje boven. De nieuwe bars verhogen het comfort, zowel voor onze bezoekers als voor onze vele vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten.

De betalingen verlopen vanaf nu rechtstreeks aan de bar met de bankkaart. Geen gedoe meer met bonnetjes dus. Maar wees gerust, als je nog bonnetjes hebt liggen, deze blijven geldig. Wil je met oude bonnetjes of cash betalen, dan kan dat aan onze aparte cashtoog, bij onze lieftallige ‘contantes’.

De make-over van onze foyers is er natuurlijk niet zomaar gekomen. Talloze vrijwilligers en sympathisanten hebben hun steentje bijgedragen. Door ons financieel te steunen of door samen met de vaste medewerkers van De Roma de handen uit de mouwen te steken. Voor het ontwerp en de uitvoering van de nieuwe bars werkten we samen met conceptarchitecten Studio Boite en aannemer Schevenels Project Interieurs. Het resultaat is fantastisch. Onze nieuwe bars ogen modern en eigentijds. Tegelijkertijd passen ze perfect bij de authenticiteit van het gebouw. De combinatie van glas, metaal, hout en marmer met de donkere groentinten op de muren zorgen voor een stedelijke, hedendaagse sfeer die tegelijkertijd warm en intiem aanvoelt.

Op de geplande lift is het nog even wachten. Door het niet tijdig in orde geraken van een vergunning, kon de installatie deze zomer jammer genoeg niet plaatsvinden. Tijdens het concertseizoen is het onmogelijk om zo’n ingrijpende installatie te doen. Daarom verschuiven we de plaatsing van de lift naar volgende zomer.

Benieuwd naar onze vernieuwde foyers?

Kom dan snel een kijkje nemen tijdens één van onze volgende concerten of voorstellingen.

We ontvangen je met open armen.

(tekst: De Roma | Foto's: Thomas Geuens)

bottom of page