top of page

Albumbespreking | Beth Hart, War In My Mind


In 1993 brengt Beth een home-made album uit nadat ze eerst in de publiciteit kwam door een talentenjacht. In 1996 nam ze haar eerste album Immortal op. Een tweede album kwam uit in 1999 onder de naam Screamin’ For My Supper. Het derde album verscheen onder de naam Leave the Light On in 2005. Waarop nog diverse albums en projecten (o.a. met Joe Bonamassa) volgden die de fans wat verdeelden. Velen keken dan ook uit naar wat haar nieuwe album War In My Mind zou brengen.

Zangeres/pianiste/gitaar Beth Harth zorgt er weer voor dat we tot diep in onze ziel geraakt worden, niet enkel met haar prachtige stem maar ook door sterke teksten met diepe betekenis. Als je je pijn, verdriet en plezier perfect muzikaal kan vertalen dan weet je … dit is BLUES with a SOUL.

Bad Woman Blues, een ode aan vrouwen die het meer moeten hebben van de grijze zone, zeg maar gerust een anti-liefdesliedje.

Try a Little Harder is een trip naar het verleden waar ze in het lichaam van haar vader stapt die (te) graag baccarat speelde.

De oorlog in je gedachten, ergens voor iedereen een beetje van toepassing maar Beth weet dit op prachtige wijze te vertalen naar een zeer gevoellig lied. Al zal met haar woelige verleden, haar 'war' toch nog net dat ietsje heviger geweest zijn. War In My Mind, het nummer van een ziel die blootgelegd wordt.

Sister Dear, een smeekbede om terug een betere band met haar zus te krijgen. Of de aangrijpende Gospel in Let It Grow.

Op dit album is ze zeer open over haar leven, liefde, verslavingen, haar bipolaire stoornis, vader en zuster. Dat is de Beth Hart die we allemaal kennen en waar we zo van houden.

Ook de cover van het album is zeer passend met Beth spelend op de piano, het onweer boven haar. Een mooie weerspiegeling van de nieuwe liedjes die als een bliksem op je inslaan. Héél wat nummers vertrekken nl. terug vanuit de piano en Beth laat ook die uitstekende stem niet meer constant uithalen: ze zalft meer dan dat ze slaat.

Op muzikaal vlak is dit waarschijnlijk haar meest diverse album tot nu. Het is alsof alle stukjes van de puzzel na al die jaren mooi op hun plaats vallen.

Zoal ik een fan hoorde zeggen je luistert niet naar Beth Hart, je voelt Beth Hart!

Score: 82/100

Info

Release datum: 27 September 2019

Label: Provogue Records

Producer: Rob Cavallo

Uitgaven: CD/Colored 2LP/LP/Digital

Website

Singles

Bad Woman Blues

War In My Mind

Track list

Bad Woman Blues

War In My Mind

Without Words In The Way

Let It Grow

Try A Little Harder

Sister Dear

Spanish Lullabies

Rub Me For Luck

Sugar Shack

Woman Down

Thankful

I Need A Hero

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #vincentwillems #bethhart #warinmymind #mascotlabelgroup

bottom of page