top of page

Concerttip | Amenra, Paradiso


Wie ze nog niet live heeft gezien vind het waarschijnlijk moeilijk te geloven dat ze zo’n impact hebben. Amenra klinkt goed op CD, maar blaast je omver live. Niet alleen figuurlijk, hun nummers gaan vaak van kalmere gitaar naar los-in-uw-bakkes. Het ene moment sta je te genieten van een melodisch getokkel en 0.5 seconden later probeer je te grijpen naar een dichtsbijzende muur in de hoop dat je recht kan blijven staan. Het event staat in teken van 20 jaar Amenra en dat kan niet anders dan speciaal zijn. Naast optredens zijn er ook installaties, videos en kunstwerken die getoond worden.

Ze doen het uiteraard niet alleen en brengen nog een heel resem sterke artiesten met zich mee. Amenra deelt het grote podium met Alcest die recent het veelbelovende nummer Protection uit heeft. Ze komen binnenkort met een nieuw album Spiritual Instinct en het is nog af te wachten of ze daar al nummers van gaan spelen.

Daarnaast staat het atmosferische Bossk op de bill. Year of the Cobra, een stoner band met een vrouwelijke vocalist is ook van de partij. Verder is er nog Treha sektori, dat klinkt als filmische horrormuziek en is de moeite waard voor mensen die graag voor zich uit staan staren in een soort muzikale trance. Wie into ambience is en graag volledig afstand neemt van de klassieke opstelling waarin nummers geschreven worden zal deze band minstens interessant vinden. Soms ligt het een beetje in lijn met Sunn O))), soms helemaal niet. Last but not least komt Lingua Ignota, wat soms zelfs eerder lijkt op performance art dan muziek. Kristin Hayter schreeuwt haar hart en ziel uit doorheen darkwave/elektronische muziek.

Kortom een geweldig interessante combo van allerlei artiesten die helemaal niet op elkaar lijken. Niet alleen voor muziekliefhebbers maar ook voor kunstliefhebbers en mensen met een voorliefde voor mysterie. Mij is het alvast een reis op die verdomde flixbus naar Amsterdam waard.

Grote zaal:

AMENRA

Alcest

Lingua Ignota

Kleine zaal:

Treha Sektori

Bossk

Year of the Cobra

zaterdag 28 september, Paradiso (Amsterdam)

bottom of page