top of page

Concerttip | Pluto Fest, Oosterzele


Op 30/11/2019 organiseert Jeugdhuis Pluto opnieuw het Metal Fest, een kleinschalig maar vooral heel erg aangenaam festival voor en door jongeren en hen die zich blijvend jong voelen aan een schappelijke prijs.

Het Pluto Fest heeft ook voor deze editie voor een indrukwekkende line-up gezorgd.

Fans van het genre krijgen er opeenvolgend spetterende optredens te zien van verschillende groepen. We stellen ze graag even aan jullie voor.

Tyrant’s Kall (Death/Doom/Heavy Metal):

De opener van het festival baseert zich op de fantastische literatuur van Howard Philips Lovecraft en kanaliseert deze door middel van hun zware en boeiende muziek.

Balance of Terror (Brutal Death Metal/Grindcore):

Zoals de meeste Brutal Death-bands, is de muziek snel, agressief en fel, dus de term "terreur" wordt gemakkelijk uit de muziek gehaald. Het sleutelwoord hier is "evenwicht". Ontploffingen, grooves, met soms zelfs een vleugje slam, schreeuwende vocalen, keelzang (soms tot het uiterste), old school, progressief, alles is aanwezig !

Nightqueen (Symphonic Power Metal):

Nightqueen is een symfonische power metal band uit Genk, België. Hoewel hun muziek vrij uniek is, hoor je enkele invloeden van bands als Iron Maiden en Helloween.

De band biedt een energieke volledige show in alle aspecten. Om de nieuwe line-up te horen, luister naar de CD "Seduction" of de clips op YouTube (Seduce me, Wall of sor-row), of bekijk het Nightqueen Facebook-account. Beluister het verschil.

Saille (Black Metal):

Black Metal-gezelschap SAILLE, bestaande uit leden uit BE, NL en FR draait al bijna een decennium mee en heeft al een behoorlijke stempel achtergelaten in de donkere kant van de metal scene.

Saille graaft telkens dieper in het donker, zowel live als in de studio; een formule die steeds meer navolging krijgt van de moderne, extreme metalliefhebber.

Black Tartans (Celtic Punk Rock):

Een op hol geslagen trein tot stilstand brengen is waarschijnlijk eenvoudiger dan de voormalige groepsleden van the Black Tartan Clan te overtuigen om een punt achter hun muzikaal avontuur te zetten. Nadat eind 2017 enkele veranderingen in de line-up wat stof deden opwaaien, hebben de kiltdragers de gelederen terug versterkt en hun naam veranderd naar “Black Tartans”. En kracht schuilt in de aantallen: de nieuwe line-up bestaat nu uit 7 leden met een ruime ervaring, zowel live als in de studio.

Op muzikaal vlak blijft de groep een energieke mix brengen van doedelzak, banjo, punkrock en Keltische invloeden, met als voornaamste invloeden Dropkick Murphys, Pipes and Pints, Real McKenzies en anderen.

Warrant (Power/Speed Metal):

Warrant is een metalband die begin jaren tachtig zijn muzikale carrière begon in Düsseldorf.

In 1984 en 1985 bracht de band 2 succesvolle albums uit onder het toenmalige Metal label "Noise Records". Beide albums worden nu beschouwd als cultklassiekers.

De band is zich steeds muzikaal blijven ontwikkelen, Warrant blijft een songgerichte zonder "nonsens" . Dit komt ook tot uiting in het feit dat Warrant als een trio blijft werken.

Het tweede PLUTO FEST gaat door op 30/11/2019 in zaal Amb8 – Lange Ambachtstraat 45 te Oosterzele.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.jeugdhuis-pluto.be of be.ticketgang.eu/Pluto aan een milde 18 Euro.

Aan de kassa betaal je 20 Euro.


bottom of page