top of page

Fotoverslag | Moods Brugge, 03 augustus 2019


Isbells

Al iets meer dan een decennium zorgt Isbells voor het perfecte Duystere geluid uit eigen land. De sobere, breekbare folksongs van Gaëtan Vandewoude roepen niet alleen herineringen op aan die van Nick Drake en Bon Iver, ze getuigen ook van hetzelfde internationale niveau. Op nieuwste plaat 'Sosei', genoemd naar een boeddhistische dichter, wordt de typerende filmische sound van de band voor het eerst aangevuld met elektronica, synths en tribale drums. Isbells klinkt echter nog steeds vooral zoals Isbells, wat zeker opvalt tijdens de intiemere songs op het album. Als 'Sosei' iets duidelijk maakt, dan is het wel dat de band z'n eindbestemming nog niet heeft bereikt!​

Intergalactic Lovers

Het begon voor Intergalactic Lovers allemaal in een vervallen fabrieksgebouw, hun uitvalsbasis waar ook hun eerste twee - overigens geweldige - platen, werden gemaakt. Vandaag neemt de band afgeladen zalen moeiteloos mee op sleeptouw. Zeggen dat de band door de jaren heen gegroeid is, is dan ook een understatement. Dat bewijst eveneens derde plaat 'Exhale', waarmee ze de lat weer een stukje hoger legden. 'Exhale' klinkt als PJ Harvey op haar meest verleidelijke en Feist op haar meest weerbarstige, mede dankzij de unieke stem van frontvrouw Lara Chedraoui. Electro-rock in de stijl van Interpol of Yeah Yeah Yeahs, pittig en beknopt, maar ook ongelooflijk open. Intergalactic Lovers blijft een van de meest toonaangevende Belgische bands van het moment en lijkt resoluut op weg naar een vaste plaats in het interstellaire universum der Belgische popgoden.

Foto's: Franky Vanhove | Tekst: Moods

 

#festivals #zomerfestivals #festival #moods #brugge #burg #intergalacticlovers #isbells #frankyvanhove #fotoverslag #fotoreportage

bottom of page