top of page

Fotoverslag | M-idzomer Leuven, 02 augustus 2019


De organisatie van het M-idzomerfestival had voor de tweede festivalavond weer een mooi programma samengesteld: Hydrogen Sea, Geike, en Heather Nova. Tussen deze gevestigde waarden mochten ook nog minder bekende artiesten zich muzikaal uitleven: Anysa, een singer-songwriter uit Brussel, en Moody Mae, een Leuvense hiphopband die dus een thuismatch speelde.

Hydrogen Sea, vijf mannen en vrouwen sterk (t.o.v. 2 in hun beginperiode), speelde vooral nummers van hun meest recente album Automata, en deed dat met de nodige bravoure. Aan afwisseling geen gebrek, soms ging het er ingetogen aan toe, bij een volgend nummer ging het dak er bijna af (wat niet mogelijk was, want ze speelden in de binnentuin ;-)

Geike, in een ver verleden de zangeres van Hooverphonic, gaf het beste van zichzelf met haar tedere en soms ook intieme songs, die ze daarom niet minder krachtig en met de nodige overtuiging bracht. In het najaar komt haar nieuwe plaat ‘lost in time’ uit, waarvan ze nu een aantal songs, waaronder de titelsong bracht. Het publiek, talrijk opgekomen tijdens deze zonnige zomeravond, wist dit te smaken.

De avond muzikaal afsluiten gebeurde door Heather Nova. De singer-songwriter met de engelenstem zong onder andere nummers uit haar meest recente album ‘Pearl’. Na 25 jaar op de planken te staan, weet ze ondertussen hoe ze een publiek kan bekoren. Iedereen in de binnentuin, die ondertussen helemaal vol stond, zag, en vooral hoorde dat het goed was.

Foto's en tekst: Tom De Boeck

 

bottom of page